Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Як видалити шпалери зі стін
 
1-03-2011, 23:39  Суспільство

Як видалити шпалери зі стін

 
Зміна шпалер - досить простий і недорогий спосіб освіжити інтер'єр квартири. Правда, є в ньому один мінус - неприємний і тривалий процес видалення старих шпалер. Ми розповімо вам про те, зняти старі шпалери з найменшими витратами часу і нервів.

Як видалити шпалери зі стін



Матеріали та інструменти для видалення старих шпалер

- Малярний скотч
- Поліетиленова плівка
- Старі рушники
- Суміш для видалення шпалер
- Викрутка
- Інструмент для перфорації поверхні шпалер
- Скребок для шпалер або шпатель
- Канцелярський ніж
- Губка або губкова швабра і відро (замість них можна використовувати малярний валик і лоток).
- Відпарювач шпалер (опціонально)

Технологія зняття старих шпалер

Відірвавши верхній кут полотна за допомогою канцелярського ножа, спробуйте відірвати смугу сухих шпалер. Для цього повільно тягніть полотно у напрямку до підлоги. Якщо смуга не відривається або розшаровується, залишаючи основу на стіні, то для видалення таких шпалер доведеться скористатися сумішшю для видалення шпалер.

Вимкніть електрику в квартирі, тому що волога може стати причиною замикань в розподільних коробках. Зніміть настінні освітлювальні прилади, розетки і вимикачі, підрозетники заклейте малярським скотчем.

До верху плінтуса, прилеглого до оброблюваної стіні, малярським скотчем приклейте смугу поліетиленової плівки шириною 50-70 сантиметрів. При попаданні на поліетилен води, він стає дуже слизьким, тому ходити по ньому треба обережно. Щоб плівка не задиралася, її другу сторону можна приклеїти до підлоги тим же малярським скотчем.

Спеціальним інструментом нанесіть перфорацію на поверхню шпалер. Через отвори, що утворилися суміш для видалення шпалер краще вбереться в папір і швидше розм'якшить клей. Перфорація особливо потрібна при видаленні вінілових шпалер, які вкрай погано вбирають рідину. Якщо у вас немає такого інструменту, то для зняття старих шпалер можна зробити насічки канцелярським ножем, намагаючись при цьому не пошкодити штукатурку на стінах або паперове покриття гіпсокартону.

Налийте суміш для зняття старих шпалер у відро або лоток. Нанесіть його на стіну за допомогою губчастої швабри або валика. Нанесіть суміш смугою шириною 1-1,5 м, просуваючись від підлоги до стелі. Якщо шпалери наклеєні на гіпсокартон, стежте, щоб вони не надто розмокали.

Коли шпалери потемніють і почнуть пузиритися, їх можна видаляти. Для цього краще всього скористатися скребком для шпалер, який допомагає відшарувати полотно шпалер від стіни, не пошкоджуючи її поверхні (замість скребка можна користуватися шпателем). Якщо в деяких місцях полотно чи основа шпалер не відокремлюється від стіни, потрібно повторно обробити цю ділянку сумішшю. Поки видаляєте шпалери на одній ділянці - нанесіть суміш на іншу, щоб шпалери просочувалися.

Якщо у вас є відпарювач шпалер або є можливість взяти його напрокат, то можна видалити шпалери, не застосовуючи спеціальних складів. Відпарювач для шпалер - це пристрій на зразок парової праски з окремою ємністю для води. Прикладіть пластину відпарювала до шпалер, включіть подачу пари, зачекайте 30 секунд і можете починати відлущувати полотно від стіни за допомогою шпателя. Шпалери краще почати видаляти від стелі і рухатися до підлоги. При роботі з відпарювачем користуйтеся захисними рукавичками. Заздалегідь приготуйте деко для випікання або металеву пластину, на яку можна класти гарячий відпарювач.

Стіна після зняття старих шпалер буде покрита залишками клею. До його повторного засихання стіну треба протерти губкою, змоченою в теплій чистій воді. Протирати гіпсокартонні стіни потрібно дуже швидко, при цьому відразу ж видаляючи вологу рушником. Після просихання всіх стін процедуру можна повторити.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!