Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Чи потрібні нашому організмові розвантажувальні дні?
 
10-03-2011, 23:45  Суспільство

Чи потрібні нашому організмові розвантажувальні дні?

 
Переважна більшість дівчат вважає, що так звані розвантажувальні дні допомагають схуднути. Є й такі любительки «розвантажитися», які постійно то їдять одні огірки, то п'ють один кефір. Чи обов'язково проводити розвантажувальні дні і для чого вони призначені?

Чи потрібні нашому організмові розвантажувальні дні?



Поспішаю розчарувати любительок розвантажувальних днів для схуднення - самі по собі розвантажувальні дні процес спалювання жиру не прискорять. Розвантажувальні дні призначені для допомоги кишечнику і печінки, спочатку вони застосовувалися в дієтах бодібілдерів, які, як відомо, перенасичені білком. А надмірний протеїн сам по собі «забиває» травний тракт і веде до проблем зі стільцем. Ось для того, щоб «скинути шлаки» «качки» і дотримуються схеми «один розвантажувальний день на тиждень».

Я не відкрию Америку, якщо скажу, що дієти бодібілдерів досить-таки калорійні, і їх калорійність значно вище енергетичної цінності харчування при здоровому схуднення. Самі ж розвантажувальні дні припускають, що протягом доби ви будете харчуватися якимось одним легкозасвоюваним продуктом, який, заодно, допоможе налагодити нормальне травлення і випорожнення.

Ті, хто витримали день наприклад, на кефірі, заперечать мені, що після розвантажувального дня вага знижується в середньому на один кілограм. Але чудес від «розвантаження» чекати не слід, цей кілограм і є вміст кишківника і вода, що скупчилася в тканинах. Якщо зважитися не вранці, після туалету, а через добу після проведення розвантажувального дня - ми побачимо реальні результати по вазі.

Отже, розвантажувальні дні, зрештою сприяють виведенню шлаків і схудненню, але працюють вони не як засіб швидкого реагування, а як своєрідна допомога видільній системі, яка налаштовує її на ефективну роботу.

Але не слід забувати про те, що не для всіх дівчат розвантажувальні дні - абсолютна користь і допомогу схудненню. Перш за все, слід виключити розвантажувальні дні, якщо ви знаходитесь на дієті тільки перший місяць. Так, якщо ви худнете на гречаній дієті, організм і так дивується, чому його годують гречкою і грудками замість булок та ковбаси.

Влаштувавши, наприклад, кефірний день, ви тільки введете його в ще більший ступор і змусите сповільнити обмін речовин, почати економити енергію. Слабкість, головний біль, що видаються поборниками розвантаження за ознаки очищення організму, в даному випадку - банальна реакція на стрес, заощадження ресурсів, сигнал про те, що треба припинити мучити власне тіло. У цьому випадку краще продовжити гречану дієту і плавно з неї вийти, повертаючись на звичне харчування.

Категорично заборонені розвантажувальні дні, якщо ти схильна до переїдання і не вмієш ще поки контролювати порції, вчасно зупинятися, обмежуватися самим необхідним. Справа в тому, що розвантажувальний день створює ілюзію великої кількості їжі, наприклад, автори яблучного розвантаження рекомендують з'їдати в день півтора кілограма кислих яблук, це досить багато, і на наступний день ти, швидше за все, за старою звичкою до великих обсягів їжі, переїси своєї звичайної їжі. Так що, потрібно бути гранично обережною, якщо проблема з переїданням є.

Розвантажувальні дні потрібно влаштовувати в день, коли ти не тренуєшся, коли ти максимально спокійна, розслаблена, але в той же час зайнята якою-небудь справою. Ідеальна схема, наприклад, відправитися гуляти по лісу або парку, а кефір для розвантажувального дня взяти з собою у пляшці. Головне - не залишатися наодинці з нудними справами, які провокують переїдання, і холодильником. І пам'ятай, що проведене вчора розвантаження аж ніяк не дає тобі право налопатися до схочу сьогодні.

За матеріалами mybeauty.ru


Благодарю!

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!