Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Домашніх тварин треба любити, але цілувати їх небезпечно
 
15-03-2011, 22:30  Суспільство

Домашніх тварин треба любити, але цілувати їх небезпечно

 
Все більше людей на планеті заводять у себе вдома домашніх вихованців - собаки, коти, хом'яки, білі миші і навіть акваріумні рибки несуть деяке заспокоєння в бурхливе століття і благотворно впливають на психічне здоров'я господарів, зберігаючи в них особливе, притаманне лише людині почуття гуманізму і співчуття до іншої живої істоти. Проте в турботі і проявах почуттів по відношенню до домашніх улюбленців слід знати міру - хоча тварини, що живуть вдома, як правило, чисті і доглянуті, однак і вони можуть стати джерелами зараження так званими зоонозами - заразними хворобами тварин, до збудників яких сприйнятлива і людина. Тому від поцілунків домашніх вихованців навіть в припадку ніжних почуттів все-таки краще утриматися, особливо це стосується, дітей, людей похилого віку і людей, які страждають хронічними захворюваннями - тих, чий імунітет ослаблений.

Домашніх тварин треба любити, але цілувати їх небезпечно



Як попереджає професор Пол Маза (Paul Maza), заступник директора коледжу ветеринарної медицини при Корнуельському університеті (College of Veterinary Medicine at Cornell University), навіть самі охайні та доглянуті тварини, що живуть в будинках і квартирах, можуть представляти небезпеку з точки зору заразних захворювань - інфекційних та паразитарних.

Його поради мають чимале практичне значення, так як в будинках сучасних американців в даний час проживає 77500 тисяч собак і 93,6 мільйони кішок - більше ніж коли б то не було в історії країни. Ці цифри відображають і світову тенденцію - дедалі більше людей у світі, особливо жителі великих мегаполісів заводять вдома тварин, які допомагають подолати самотність і взагалі скрашують важкі будні.

Проте, як застерігає професор Пол Маза, і найчистіші тварини можуть заразити людину деякими хворобами. «Кішки можуть бути джерелами збудників бартонеллеза,« хвороби котячих подряпин ", а також токсоплазмозу, який у свою чергу може викликати енцефаліт або менінгоенцефаліт. Фекалії тварин часто бувають заражені різними глистами », - розповідає вчений у галузі ветеринарії.

До зоонози особливо чутливі люди з ослабленою імунною системою - діти, люди похилого віку, ВІЛ-інфіковані, а також ті, що страждають іншими хронічними хворобами.

Так що від поцілунків улюблених кішечок і собачок краще все-таки утриматися.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!