Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Мер Житомира Дебой від свого імені пообіцяв школярам стипендії по 500 гривень і «Зірницю»
 
16-03-2011, 22:04  Суспільство

Мер Житомира Дебой від свого імені пообіцяв школярам стипендії по 500 гривень і «Зірницю»

 
15 березня мер Житомира Володимир Дебой зустрівся з керівниками навчальних закладів Житомира. Перед початком наради мер міста зазначив: «Особисто для мене освіта є пріоритетним напрямом. Адже вплив школи сьогодні на рівні впливу сім'ї. І саме від школи у великій мірі залежить подальше формування особистості ".

Мер Житомира Дебой від свого імені пообіцяв школярам стипендії по 500 гривень і «Зірницю»



Володимир Михайлович подякував педагогам за їх самовіддану працю. Керівники кращих середніх навчальних закладів Житомира отримали квіти та почесні грамоти за плідну організаторську роботу з інноваційного розвитку системи освіти.

З метою зацікавити і стимулювати до навчання житомирських школярів Володимир Дебой планує ввести 25 стипендій мера міста (по 500 гривень) для обдарованих учнів.

Крім подяк, нагороджень і привітань, на нараді розглядали і проблемні питання освітньої сфери, обговорювали шляхи їх вирішення.

"12,4 млн грн ми виділили з міського бюджету додатково на фінансування освіти, -. Відзначив Володимир Дебой .- Але 82% з структури всіх витрат складає виплата заробітної плати педагогічному колективу. Тому сьогодні і школа, і медицина практично залишилися без фінансування на розвиток. ".

Актуальним сьогодні залишається і питання про харчування школярів. Мер запевнив, що максимум зусиль будуть спрямовані на поліпшення організації безкоштовних гарячих обідів для учнів шкіл.

Серед позитивних моментів в середніх навчальних закладах всі присутні відзначили підвищення рівня зацікавленості молоді міста спортом і уроками фізкультури на ковзанах та лижах. Володимир Дебой і надалі планує підтримувати спорт та здоровий спосіб життя. Під час наради мер міста зазначив, що сподівається не просто перейменувати Гідропарк на Парк фізкультури і відпочинку, але і зробити його популярним місцем для активного, а головне - корисного для здоров'я відпочинку. З цією метою планується створити у парку пункти оренди та продажу спортивного інвентарю, очистити русло річки і зробити відповідні майданчики для занять спортом.

Крім того, мер повідомив ще про одну перспективі міста - на базі 8-го армійського корпусу буде проведена всеукраїнська акція військово-патріотичного виховання і навчання учнів шкіл (на зразок відомих раніше змагань "Зірниця"). Володимир Дебой зазначив, що 75% учасників житомиряни.

Також вже найближчим часом за підтримки мера в місті буде встановлено 5 нових спортивних майданчиків.

Директор ліцею № 2 Валентина Полулях подякувала Володимиру Дебою за те, що Житомир став цивілізованим містом. "Адже саме цивілізована держава і суспільство в центрі уваги ставить фізичну культуру і курс на здоровий спосіб життя".

Як повідомив Володимир Дебой, такі наради будуть систематичними. Також будуть проводитися позапланові оглядові візити до школи Житомира, повідомляє прес-служба мерії.

Постскриптум До речі, в школах Житомира просто немає коштів ні на крейду, ні на миючі засоби для прибирання. Ні копійки. Гроші на прибирання школи витрачають з благодійних внесків, які здають батьки. У деяких школах це 50-60 гривень на півріччя.

За матеріалами Житомир.info

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!