Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Кухар Вася з Житомирської області буде годувати українських полярників пельменями та борщем
 
17-03-2011, 21:31  Суспільство

Кухар Вася з Житомирської області буде годувати українських полярників пельменями та борщем

 
18 березня з «Борисполя» через Рим і Аргентину до Антарктиди вирушить нова, 16-а, експедиція полярників. 11 чоловіків пророблять шлях майже в 16 тисяч кілометрів по повітрю, суші і воді. На полюсі вони проведуть рік - будуть вивчати місцевий клімат, флору і фауну. Робота полярників на місяць оплачується приблизно в 1 тисячу доларів.

Кухар Вася з Житомирської області буде годувати українських полярників пельменями та борщем



БАГАТО НОВАЧКІВ. Багато хто з нинішніх полярників в гості до пінгвінів і китів їдуть вперше. А один з новачків, наймолодший зимівник, 23-річний системний адміністратор Артем Недогибченко їде на полюс змінити там свого батька.

«Ось рідні зібрали в дорогу теплі шкарпетки, светри, - показуючи на великі сумки, відверто з нами 25-річний метеоролог Денис Пішняк. - Це моя бабуся потурбувалася, щоб я там не замерз. Ви знаєте, я завжди мріяв взяти участь в якій-небудь наукової експедиції. Ми пройшли спеціальний відбір, де враховувався стан здоров'я, психологічні характеристики, грамотність ».

Кухар експедиції, Вася Омелянович з Малина Житомирської області, розповів, що буде годувати полярників своїми фірмовими пельменями та борщем. «З собою взяв фотографії рідних і дерев'яну ложку, - каже Василь. - Хочу побачити Антарктиду своїми очима, зіграти у футбол на снігу з іноземцями, які приїжджають до нас на екскурсії, і по сформованій традиції перемогти. Напевно будуть у нас змагання і з метання китових кісток, вони важать більше 16 кг. Вдома мене попросили привезти з полюса пінгвіна. Сувенірного. З чого-небудь його там змайструвати ».

БЕЗ ДАМ. Про те, що цілий рік доведеться провести без жінок, багато полярники вважають за краще зайвий раз не згадувати. «У складі експедиції жінки були лише один раз, в 1997 році. Більше їх вирішено було не брати. Так би мовити, з психологічних мотивів. Якщо б вони були, моя дружина переживала б », - розповів нам керівник експедиції, сейсмолог Євген Карягін. Нагадаємо, у складі єдиної експедиції, де були чотири жінки, була броварчанка Галина Колотніцька - медсестра і, як стверджує сайт Wikileaks, близька жінка лівійського лідера Муаммара Каддафі. Керівник тієї експедиції Володимир Округін розповідав нам, що полярники тоді влаштовували танці при свічках і всі хотіли «впасти на груди» доброї дівчини Галі.

Повезуть МИКОЛИ ЧУДОТВОРЦЯ. Незабаром в Антарктиді встановлять погруддя академіка Володимира Вернадського, на честь якого і названа українська станція (її України подарували свого часу англійці), і хочуть побудувати невелику капличку. У неї полярники разом зі священиком везуть ікону Миколи Чудотворця, яку їм подарували з благословення Блаженнішого Володимира, предстоятеля УПЦ МП. Перед тим як вирушити в дорогу, священик окропив майбутніх зимівників святою водою і помолився за вдалу подорож.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!