Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Ризики при здачі житла в найм
 
26-03-2011, 23:30  Суспільство

Ризики при здачі житла в найм

 
Якщо ви вирішили здати квартиру в оренду, потрібно заздалегідь передбачити всі потенційні ризики.

0



Багато хто з наших співвітчизників на сьогодні мають «резервний фонд», або додаткове джерело у вигляді квартири.

Раніше багато власників нерухомості воліли здавати житло без допомоги посередників. Зараз же ситуація в багатьох великих містах змінилася, і немало людей обирає послуги посередника, тим більше оплачує їх наймач. Тим самим страхуючи себе від ризиків.

Але якщо ж ви вирішили здати свою власність в оренду самостійно, то потрібно заздалегідь підготувати і передбачити ряд факторів.

У першу чергу необхідно буде підготувати бланк договору, в якому будуть прописані права і обов'язки сторін. Бланк може підготувати, як юридична компанія, так і можна знайти самостійно на просторах інтернету.

Обов'язковим додатком до бланка повинен стати акт прийому-передачі майна, що знаходиться на момент здачі в оренду в квартирі. Особливо якщо там присутня побутова техніка, дорогі меблі, і крихкі предмети інтер'єру.
Обов'язково необхідно прописати в договорі всіх, хто планує проживати, щоб не вийшло, що здаючи свою «троячку» подружжю, ви на ділі здали її групи гастербайтерів з 10 чоловік.

Ще однією умовою, яку необхідно прописати в договорі, питання ремонту квартири, в тому числі і в разі протікання труб, або поломки сантехніки.
Чим більше моментів буде закріплено у договорі, тим менше потім можна буде очікувати непорозумінь.

Що стосується помітних тенденцій на ринку оренди, то в загальному за кризові роки зростання цін хоч і застопорилося, але в багатьох містах, сильного спаду не спостерігалося. Криза закінчилася, багато аналітиків почали прогнозувати різкий стрибок цін, у тому числі і на ринку оренди. Але знову ж таки прогноз збувся, але не до кінця. Ціна на оренду житлової нерухомості хоч і підросла, але без різкості. Зміни ціни можна назвати скоріше щорічним коливанням.
За матеріалами zagorodna.com

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!