Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Інновації в бізнесі: прокат дитячого одягу
 
18-04-2011, 16:53  Суспільство

Інновації в бізнесі: прокат дитячого одягу

 
Прокатний бізнес по всьому світу займає особливе місце. Багато людей сьогодні не готові з тих чи інших причин платити (немає зайвих грошей або ця річ просто не потрібна у постійне користування) за якусь річ, але цілком готові її орендувати.

Інновації в бізнесі: прокат дитячого одягу



Саме на таких людей розраховані різні прокатні сервіси. Одним з яких є компанія Bebarang.

Нова ідея бізнесу прокату одягу для дітей прийшла студенту Мічиганського університету Аллену Кіму після того, як він наслухався численних голосінь своєї тітки про те, як швидко виростають діти. Її дитина росла, як і всі діти, дуже швидко, і вона просто не встигала купувати новий одяг. Заповзятливий Аллен тут же подумав, а що якщо не купувати одяг на зовсім, а брати його в тимчасове користування? Подумав, подумав, та й зробив сайт Bebarang, що дозволяє батькам брати в прокат одяг для своїх маленьких дітей. Та так, щоб можна було повернути його через певний час і узяти більшого розміру.

Вигода для батьків від такої моделі покупок очевидна. По-перше, це просто дешевше, ніж купувати море видів одягу різного розміру на регулярній основі (а це доведеться робити, так як дитина росте). По-друге, купуючи дитячий одяг, люди часто стикаються з ще однією проблемою - не зрозуміло, куди його подіти, коли дитина виросла з нього. Зазвичай шукають знайомих, яким і віддають його. А якщо цих знайомих немає, і батьки ще й не дуже розторопні, то велика ймовірність, що квартира буде захаращено зайвим одягом. Цю проблему Bebarang також вирішує без всяких проблем.

Вже зараз бізнес Аллена Кіма набирає обертів. Нові клієнти з'являються на регулярній основі. А його проект навіть став переможцем конкурсу бізнес-ідей Мічиганського університету. За цю перемогу Кім отримав 5 тисяч доларів, які багато в чому і склали стартові інвестиції Bebarang.

На сьогодні Аллен заявляє, що поспішати зі своїм бізнесом не збирається. У нього поки немає можливості займатися їм цілий день, тому що цьому серйозно заважає навчання в університеті. Але він вважає, що поки буде потихеньку удосконалювати свій проект, щоб потім зробити його основним місцем своєї роботи. Цілком можливо, що так воно і буде.

Поки ж можна з упевненістю сказати, що ідея студента Кіма є дуже цікавою. І до неї варто придивитися навіть в нашій країні, так як подібні сервіси визначено універсальні й можуть користуватися попитом в будь-якій країні. Зрештою, діти однаково швидко ростуть, як у США, так і в Україні. І у батьків усього світу виникає одна і та ж проблема - як з мінімальними витратами оновлювати гардероб дитини (не забуваючи при цьому й про якість одягу), а також як позбавлятися від вже непотрібною одягу (у Американців на цей рахунок, звичайно, є розвинена система аукціонів, таких як eBay). Так що, в цілому, незважаючи на певні ризики, прокат дитячого одягу цілком може виправдати себе навіть у нас.

Та й взагалі, якщо говорити про прокат чого-небудь, то варто придивитися до цієї бізнес-моделі. На Заході прокат різних речей вже давно є дуже популярною послугою. Люди беруть у прокат сукні на вихід, дорогі брендові сумочки, дитячий одяг, автомобілі і багато іншого. Можливо, якщо серйозно подумати над тим, що ще можна здавати в прокат, ви зможете прийти до якоїсь своєї ідеї, яка обов'язково вистрілить.

За матеріалами: startidea.ru

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!