Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Дерев'яна підлога для будинку
 
25-04-2011, 23:56  Суспільство

Дерев'яна підлога для будинку

 
У століття високих технологій, урбанізації, індустріалізації, все більше людей з теплотою згадують добре забуте старе.


Дерев'яна підлога для будинку



Літні канікули в селі у бабусі, теплий будинок пахне пирогами, дерев'яна підлога по якій було приємно ходити босоніж. Затишок і хороша енергетика сільського будинку, часом один з найяскравіших спогадів дитинства. І як же хочеться хоч частинку цього мати у своєму власному домі!

Зараз можна вибрати дерев'яний підлоговий настил на будь-який смак, від найпростіших надійних варіантів до самих елітних творів мистецтва. Дерев'яні підлоги у своєму будинку можна створити з наступних матеріалів: паркетна дошка, штучний і набірний паркет, масивна дошка.

Підлоги з масивної дошки.

Це одне з найдорожчих підлогових покриттів. Володіє найбільшою екологічністю, хорошою звукоізоляцією і низькою теплопровідністю. Це один з найдавніших видів підлогового настилу, який успішно змінив земляні підлоги в древніх оселях. Деревина - живий матеріал, сприятливо впливає на енергетику будинку. Наші предки добре знали, що дуб - це символ життєвої сили та довголіття; сосна привносить здоров'я; клен - душевну рівновагу, модрина - умиротворення; груша - поліпшення матеріального становища, і так далі. У будинках підлогу представляв собою настил з цільних деревних дощок. Ходити босоніж по такій підлозі було не просто приємно, але й корисно.

До дерев'яних підлог відносяться: паркет (штучний і набірний), паркетна дошка, а також масивна дошка. Паркет і масивна дошка виготовляються повністю з цінної (в тій чи іншій мірі) деревини. Що стосується паркетної дошки, то в неї цінним є лише зовнішній шар. Нижні виконуються з масиву недорогих деревних порід.

Настили з масивної дошки служили століттями, при деформаціях їх лагодження не становила особливих зусиль. Робочий шар масиву досягає 10 мм, тому він витримує багаторазового шліфування. Для прикладу робочий шар паркетної дошки - 3-4 мм, штучного паркету - 7-8 мм. Переваги очевидні.

Низька теплопровідність масивної дошки економить енергію для обігріву. Знову ж невипадково в сільських будинках, де обігрів справа досить трудомістке і дорога, активно використовуються саме дерев'яні покриття для підлоги.

В умовах сучасного міста насиченого какофонією завантажених транспортом вулиць, чутністю між сусідніми квартирами проблема звукоізоляції стоїть дуже гостро. Психологи давно відзначили згубний вплив шуму на релаксацію і психо-емоційний стан людини. В умовах сучасної цивілізації людині для відпочинку просто необхідна тиша. Зауважимо, що масивна дошка володіє прекрасними звукоізоляційними властивостями!

Паркетні підлоги.

Паркет винайдений значно пізніше масивної дошки, з'явившись, він став невід'ємною частиною нових будинків, палаців і замків. Напевно, багато хто з нас пам'ятають, що за радянських часів паркетні підлоги викладали в державних установах, школах, дитячих садах, бібліотеках і житлових приміщеннях. Однак не слід судити про паркет з цих спогадів. Найчастіше, прагнучи «виконати і перевиконати план» паркетні настили робилися без огляду на належну якість. Ось чому у багатьох з нас паркет асоціюється з вічним скрипом і постійно ламаючоюся паркетиною. Хоча, насправді, це далеко не так. Грамотно покладений якісний паркет служить вірою і правдою не одне десятиліття!

Штучний паркет являє собою набір дерев'яних планок, товщиною від 15 до 22 мм, шириною від 40 до 75 мм. Довжина планок варіюється від 195 до 490 мм.

Як ми бачимо, паркетини мають різні розміри, у Росії найчастіше використовуються планки розміром 15х45х250 мм, в Європі 70-100х500-1300 мм.

Купуючи лаковані паркетини, слід мати на увазі, що з плином часу може виникнути ряд проблем, що вимагають циклювання підлоги більш ніж на міліметр. Щоб уникнути ребристості настилу необхідно забезпечити ідеальну рівність основи.

Паркет, матеріал капризний, що вимагає стійкого температурно-вологісного режиму. Однак складність відходу з лишком компенсується художнім різноманіттям дизайнерських рішень. При належному догляді термін служби паркету складає 50-80 років.

Підлоги з паркетної дошки.

Підлоги з паркетної дошки за ціною більш доступні, ніж підлоги з штучного паркету і масивної дошки. За зовнішніми ознаками паркетна дошка не поступається своєму більш дорогому сородичу - штучному паркету. Верхній шар паркетної дошки може виготовлятися з всіляких порід деревини від самої простої до екзотичної. Паркетна дошка менш примхлива, ніж паркет, вона більш стійка до температурних змін приміщень. Це забезпечується за рахунок продуманості тришарової конструкції, волокна серединного шару якої перпендикулярні 2-м іншим верствам, що додає велику стійкість до різних видів деформацій. Однак велику кількість шліфовок паркетна дошка не витримає. Чим товщі верхній шар, тим довше прослужить паркетна дошка.

Підлоги з паркетної дошки практичні і функціональні, однак, можливості дизайнерських рішень значно менше, ніж у штучного паркету.

З життєвого досвіду:

Будь-яке підлогове покриття краще купувати у відомих, що добре зарекомендували себе фірм, роботи з укладання довіряти професіоналам. Як показує практика - це економія ваших коштів, нервів і часу.

За матеріалами: myhouse.ru

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!