Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Літня і зимова гума. Чому не можна користуватися універсальною?
 
26-04-2011, 23:23  Суспільство

Літня і зимова гума. Чому не можна користуватися універсальною?

 
В останні роки клімат в Україні змінився. Таке поняття як «весна» і «осінь» практично зникло і після того, як вчора був сніг, через два дні на вулицю можна виходити в футболці і загоряти - процес переходу із зими в літо займає кілька діб.

Літня і зимова гума. Чому не можна користуватися універсальною?



У зв'язку з цим на шиномонтаж і в магазин шин шикуються величезні черги - адже, як і людям, автомобілям теж пора «перевзуватися» у літнє взуття, а якщо водій любить своє авто, то він швидше сам без тапочок залишиться, але на гумі для своєї машини економити не буде.

Тим не менш, є певний круг водіїв, які вважають виходом з положення універсальну гуму, яка нібито однаково хороша і для літа і для зими, і перевзувати її не треба. На жаль, як би не намагалися виробники шин оспівувати універсальну гуму, для нашого клімату вона не годиться. Втім, як і для російського, і для білоруського. Мінімальна температура для «зимового» порога універсальних шин, як правило, становить не більше, ніж мінус десять градусів за Цельсієм. У нас же взимку буває і -15, і -20, а останнім часом почалися і дні, коли температура повітря падає до -30. Ні про яку універсальну гуму в таку погоду і мови не може бути. Те ж саме і з «літніми» порогами. Так, щоб +35 у нас стояло тижнями, раніше теж не було, а тепер є. Тому й тут універсальна гума теж відпадає. Кожен водій повинен чітко розуміти, що взимку у нього повинна стояти зимова, а влітку - літня гума, так само, як він змінює свою власну взуття при зміні сезонів.

Чому ж все-таки універсальна гума існує? Відповідь тут проста. Виробники шин роблять цей продукт для тих країн, де клімат м'який і коливання температури повітря не занадто відчутне . Здебільшого - це Європа. Ще років 10 тому і в нас було так, що взимку максимум мінус п'ять, а влітку в середньому плюс двадцять п'ять. Звичайно, в таких умовах літні шини і зимові поділялися вельми умовно.

Тепер, коли клімат змінився і продовжує змінюватися - зими стали холоднішими, а літо більш спекотним, про універсальну гумуі для авто можна забути.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!