Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Засмага у травні: де і скільки
 
2-05-2011, 22:14  Суспільство

Засмага у травні: де і скільки

 
Засмагати в травні можна і потрібно. Але з дотриманням загальних правил засмаги


Засмага у травні: де і скільки



От і закінчилася зима. І багатьом з нас вже хочеться підставити свою побілілу за зиму шкіру під промені теплого сонця. І хоча травень тільки розпочався, але до «пляжного» сезону вже можна готуватися. По-перше, потрібно пам'ятати, що навіть при свіжому травневому вітерці можна спокійно обгоріти, а по-друге, ваша сонцезахисна торішня косметика вже застаріла, а значить, замість захисту шкіри вона може навіть зашкодить їй алергічними висипаннями.

Тому травневі сонячні ванни після тривалої перерви - досить підступні. Для початку потрібно запам'ятати те, що правила загоряння в травні нічим не відрізняються від загальних правил засмаги. Хіба що оптимальний час засмаги трохи зміщується до своєрідного центру полудня. Причому з двох сторін: як з ранку, так і з вечора. Якщо влітку рекомендують загоряти з ранку від 9 до 11 годин, то в травні можна засмагати з 10 до 12 годин. Період річної вечірньої засмаги знаходиться в межах 16 і 19 годин. У травні цей проміжок можна змістити на годину назад, якщо не на всі дві. Особливої шкоди при цьому для вашої шкіри не буде. Хоча і тут головне - не перестаратися, адже ультрафіолет не тільки прискорює процес старіння шкіри, але і підвищує ризик виникнення раку шкіри.

Повертаючись до теми сонцезахисної косметики, то і тут потрібно знати елементарні правила:
Сонцезахисний засіб необхідно наносити досить товстим шаром, ні в якому разі не економлячи на нанесенні.
Наносити сонцезахисний крем або лосьйон необхідно за п'ятнадцять - тридцять хвилин до виходу на сонце. Заново наносити сонцезахисний засіб потрібно після купання або іншої активності, що викликає потовиділення.

І нарешті, де найкраще місце для засмаги? Особливих таємниць тут немає - це місце знаходиться біля водойми. Саме там повітря відрізняється підвищеною вологістю, що частково компенсує втрату шкірою вологи в результаті дії сонця. Крім того, водна поверхня, відображаючи промені сонця, підсилює їх дію - а значить, шкіра швидше придбає необхідний золотисто-коричневий відтінок.
Фото з сайту helpster.ru
Андрій ПЕТРОВ, «Полтавщина»

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!