Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Сьогодні в Житомирі пройде акції пам'яті студента, який помер у райвідділі міліції.
 
17-05-2011, 15:48  Суспільство

Сьогодні в Житомирі пройде акції пам'яті студента, який помер у райвідділі міліції.

 
17 травня в Житомирі, а також Києві, та Хмельницькому молодь проведе мітинги пам'яті студента Ігоря Індило, який рік тому помер у Шевченківському райвідділі міліції міста Києва.

Сьогодні в Житомирі пройде акції пам'яті студента, який помер у райвідділі міліції.



Як повідомляють організатори акції, в Києві акція пам'яті розпочнеться о 20:00 біля станції метро Лук'янівська, від якої молодь колоною пройде до Шевченківського райвідділу міліції.

Після цього, учасники акції мають намір провести ніч під райвідділом міліції. На знак пам'яті навколо паркану РУВС вони розставлять свічки.

"Акція на цю тему на процедуру дослідування, швидше за все, особливо не вплине. Але якщо її не провести - буде ще гірше. Перш за все тому, що владі і міліції просто необхідно показати, що ми нічого не забули", - говорять організатори.

При цьому вони відзначають, що незважаючи на те, що зараз справа відправлена на дорозслідування, є велика ймовірність що знову нікого не покарають.

"Недавня наша розмова з адвокатом матері хлопця показує, що ймовірність того, що вбивці можуть уникнути покарання, - досить висока", - підкреслюють організатори.

Крім того вони зазначають, що подібну акцію завтра проведуть молодіжні активісти Житомира та Хмельницького.


Нагадаємо, 17 травня 2010 року, у гуртожитку Київського профпедколеджа ім. Макаренко дільничний міліціонер забрав студента Ігоря Індило, який святкував своє 19-річчя, в районний відділ міліції Шевченківського району, а вранці батькам молодої людини прийшло повідомлення з проханням забрати тіло з моргу.

Пізніше його смерть привела до масштабних протестів студентів по всій Україні.

Розслідування кримінальної справи за фактом смерті студента Ігоря Інділо в Шевченківському райуправлінні міліції Києва завершили і передали до суду у жовтні.

На початку серпня з матір'ю загиблого студента зустрівся Президент Віктор Янукович. Він заявив, що доручив генеральному прокурору Олександру Медведько особисто перевірити об'єктивність розслідування цієї кримінальної справи і вжити невідкладних заходів щодо завершення розслідування в максимально стислі процесуальні строки.

У лютому цього року в Києві відбувлося одне з ключових судових засідань у справі померлого в Шевченківському РУВС студента Ігоря Індило. Батькам загиблого, підсудним екс-міліціонерів Сергію Коваленко і Сергію Приходько, а також кільком свідкам суддя Маргарита Васильєва продемонструвала уривки відеозапису, зняті внутрішніми камерами спостереження Шевченківського райуправління, на яких видно як студент падав і як до нього міліціонери застосовували силу.

ВБИВЦІ повинні бути покарані

Сьогодні 17 травня, о 21:00, в Житомирі, біля приміщення Житомирського обласного УМВС відбудеться вечір-пам'яті про вбивство київського студента Ігоря Індила.

Житомиряни, перед входом в Житомирський обласний УМВС викладуть із свічок цифру 21. Саме 18 травня - день народження Ігоря Індила, день, коли його вбили. Йому ледве встигло виповнитися 20 років (смерть була зафіксована вночі з 17 на 18 травня).

Сьогодні винні притягнуті до суду, і ми сподіваємося, що він буде справедливим, а покарання - жорстким і неминучим.

На сьогоднішній день справа відправлена на дорозслідування. Ми віримо в те, що дослідування, яке зараз триває, виявить справжню причину смерті 20-річного юнака.

Ми нагадуємо міліції, судам, журналістам та громадськості, що цей випадок не може залишитися безкарним
За матеріалами «Журнал Житомира»
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!