Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » З Житомирської області вивезуть 44 тонни прострочених пестицидів
 
18-05-2011, 18:47  Суспільство

З Житомирської області вивезуть 44 тонни прострочених пестицидів

 
За рахунок Державного фонду охорони навколишнього середовища з території Брусилівського та Житомирського районів Житомирської області планується вивезти 44,4 тонни непридатних до використання пестицидів і агрохімікатів і тари від них (16,3 і 28,1 тонн).

З Житомирської області вивезуть 44 тонни прострочених пестицидів



Про це повідомила фахівець зі зв'язків з громадськістю та ЗМІ Державного управління охорони навколишнього середовища в Житомирській області, координатор Орхуського центру Світлана Бура.

Вивезення отрутохімікатів проходить в рамках проекту повного очищення України від прострочених і непридатних пестицидів, заснованого Міністерством екології та природних ресурсів.

Переможцем тендеру на вивезення за межі України небезпечних для життя людини відходів стала компанія ТОВ «С. І. Груп Консорт Лтд »(Ізраїль), яка запропонувала за свої послуги найменшу ціну - 175 млн. 862 тис. 424 грн. 14 коп.

Згідно з умовами відкритого конкурсу, компанія-переможець повинна до кінця 2011 року забезпечити збір, обробку, перевезення та знищення непридатних до використання пестицидів і тари від них в 22 регіонах України: АР Крим, Вінницькій, Донецькій, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Івано -Франківській, Київській, Кіровоградській, Луганській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Харківській, Херсонській, Хмельницькій, Черкаській та Чернігівській областях.

Інші регіони будуть очищені в 2012 році.

За оцінками експертів Мінприроди, в Україні обсяг непридатних пестицидів, що зберігаються на несанкціонованих складах, в землі, а іноді просто під відкритим небом, становить близько 20 тисяч тонн.

За матеріалами Житомир.info

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!