Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Депутат райради відхрестився від історії з руйнуванням музею Богомолець у Радомишлі
 
19-05-2011, 22:45  Суспільство

Депутат райради відхрестився від історії з руйнуванням музею Богомолець у Радомишлі

 
Депутат Радомишльського районної ради (Житомирська область) Роман Руденко стверджує, що не брав і не організовував руйнування секцій огорожі біля етнографічного музею "Замок Радомишль".

'Депутат



"Участі у фізичному знесення паркану я не брав. В організації цього інциденту також не брав участь", - сказав Руденко на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у четвер.

Депутат пояснив, що в той вечір був у будинку свого батька неподалік від замку, почувши шум, вийшов на вулицю і наблизився до місця інциденту, але "участі в цьому не брав".

За словами Руденка, в даний час єдиною проблемою, пов'язаною з музеєм "Замок Радомишль", є наявність металевого паркану навколо замку, побудованого за ініціативою мецената і громадського діяча, заслуженого лікаря України Ольги Богомолець, зусиллями якої створюється етномузей. Через це огородження жителі села не мають можливості наблизитися до річки Мика, що протікає поряд, стверджує депутат.

Він продемонстрував підписи мешканців 34 будинків мікрорайону Папірня, які протестують проти наявності металевого огородження на зазначеній території.

У той же час, Роман Руденко підкреслив, що не має особистих претензій до Ольги Богомолець.

"Я вважаю Ольгу Вадимівну (Богомолець) висококваліфікованим лікарем, великою людиною з точки зору меценатства. Вона дійсно багато зробила для Радомишля ... Якщо їй буде потрібна моя допомога, я особисто готовий зустрітися і поговорити", - сказав він.

Руденко також запевнив, що не має "жодних видів" на замок.


Нагадаємо, як розповіла раніше Ольга Богомолець, в ніч з 14 на 15 травня група невідомих на чолі з депутатом Радомишльського райради Руденко зробила "озброєний болгарками" напад на етнографічний музей "Замок Радомишль". За фактом порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство).


ДОВІДКА: Етнографічний музей "Замок Радомишль" ("Радомишльська папірня" - цех з виробництва паперу) побудований в 1612 році монахами і відновлений О. Богомолець із занедбаної сміттєзвалища.

У замку знаходиться єдиний в Україні Музей домашньої ікони, аналогів якому у світі немає. У колекції представлено більше 5 тисяч ікон XVII-XX ст. з усіх регіонів країни.

"Замок Радомишль" планується внести в офіційні каталоги і пам'ятки для туристів, які відвідають Україну під час проведення Євро-2012.

Системотехник, системный администратор

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!