Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Гаряча вода в Житомирі буде постійно, якщо отримаємо кредит 15 млн євро - Рогожин
 
31-05-2011, 23:40  Суспільство

Гаряча вода в Житомирі буде постійно, якщо отримаємо кредит 15 млн євро - Рогожин

 
Директор КП "Житомиртеплокомуненерго" Дмитро Рогожин пообіцяв що в наступному році гаряча вода в будинках житомирян буде постійно - якщо Житомир отримає кредит від ЄБРР 15 млн. євро.

Гаряча вода в Житомирі буде постійно, якщо отримаємо кредит 15 млн євро - Рогожин



Більшість жителів міста незадоволені роботою теплокомуненерго, а в минулий опалювальний сезон вони скаржилися на відсутність гарячої води.

- Щоб подавати гарячу воду житомирянам сьогодні, хтось повинен дотувати нашому підприємству щомісяця 1,6-1,7 млн.грн. У нас для цього немає власних оборотних коштів. Тих грошей, що ми отримуємо в міжопалювальний період у вигляді так званої абонплати в сумі близько 3 млн.грн. на місяць, тільки і вистачає, щоб видавати працівникам підприємства зарплату - 2,5 млн.грн, розраховуватися за електроенергію для поточних потреб - 300 тис.грн. і платити податки - близько 200 тис.грн. Хоча в цей час ми і не виробляємо тепло, але повним ходом йде підготовка до нового опалювального сезону. - Розповідає Рогожин.

Варто відзначити, що в інших українських містах гарячу воду подають цілий рік. Але, на думку Рогожина, тарифи на такі послуги там на 15% дорожче житомирських.

- Думаю, що треба набратися терпіння на нинішнє літо, а вже в наступному році вода може бути в будинках житомирян постійно при певних обставинах. Житомир - єдине місто в Україні, що пройшло всі етапи підготовки співпраці ЄБРР і вже має відповідний офіційний висновок. Нашому місту буде на вигідних умовах надано кредит ЄБРР у сумі 10 млн. євро плюс 5 млн. євро гранту безкоштовно. Переконаний, що протягом нинішнього літа всі документи щодо виділення коштів ЄБРР будуть підписані. - Хвалиться в інтерв'ю газеті Місто, Дмитро Рогожин.

Проблему гарячої води теплокомуненерго сподівається вирішувати шляхом впровадження когенераційних установок, які будуть проводити одночасно тепло і власну електричну енергію. При цьому, влітку не доведеться запускати в роботу котельні, а гарячу воду городянам будуть забезпечувати когенераційні агрегати.

- Суть стратегії реконструкції полягає в тому, щоб відійти від практики переслідування високих цін на енергоносії. Ціни на газ і електроенергію будуть рости постійно, з ними - і тарифи, люди не зможуть їх оплачувати, і всі ми опинимося в патовій ситуації. Тут є один вихід - зниження енерговитрат. Треба вийти на 100% тариф, і далі всі кошти направляти на енергозбереження. Є цільові державні програми, так звані зелені інвестиції в рамках "Кіотського протоколу" - понад 200 млн.грн. Все буде залежати від ефективності використання цих коштів. Маю глибоке переконання, що разом з владою Житомира ми зуміємо досягти бажаного результату. - Заявив Рогожин.


Нагадаємо, в листопаді в Житомирі в мікрорайоні Крошня та центрі міста від опалення відключили 190 будинків. Пізніше, рішенням міської санстанції була припинена робота дев'яти садів дитячих.

Директор КП "Житомиртеплокомуненерго" Дмитро Рогожин прокоментував ситуацію обласному телебаченню.
За матеріалами «Журнал Житомира»

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!