Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Працівники ДАІ подбали, щоб літній відпочинок для школярів був безпечним і безтурботним
 
1-06-2011, 00:25  Суспільство

Працівники ДАІ подбали, щоб літній відпочинок для школярів був безпечним і безтурботним

 
Літо - бажана і очікувана пора року для школярів та студентів. Настав час повного байдикування і розваг. Проте влітку настає спекотна пора і для працівників міліції. Окрема ділянка роботи належить і Державтоінспекції.

Працівники ДАІ подбали, щоб літній відпочинок для школярів був безпечним і безтурботним



Статистика свідчить, що в літній період року зростає кількість пригод, пов'язаних з неповнолітніми. За даними управління ДАІ УМВС України в Житомирській області, в поточному році на дорогах області за участю та з вини дітей до 16 років сталося 13 дорожньо-транспортних пригод. У цих ДТП постраждали відповідно 13 дітей.


Щоб літній відпочинок для дошкільнят та школярів був справді яскравим, безпечним і безтурботним, напередодні літніх канікул працівники ДАІ відвідали навчальні заклади області. Основна мета візитів - нагадати дітям про суворе додержання правил безпечної поведінки на дорозі, адже влітку більшість свого часу вони будуть проводити саме на вулиці. Під час проведення Єдиних уроків безпеки дорожнього руху правоохоронці звертали увагу дітей на дотримання елементарних Правил дорожнього руху в частині переходу дороги, а також користування велосипедами. А старшокласникам охоронці дорожнього порядку радили не забувати про основні моменти безпеки, що стосується управління мототранспортом.


Діти брали активну участь у бесідах, доводячи тим самим свою обізнаність з правилами безпечної поведінки. Вони охоче разом зі співробітниками ДАІ вирішували різні ситуації, які можуть призвести до ДТП, і визначали правильні в них дії. У ході таких бесід діти й самі придумували різні ситуації, в яких може опинитися дитина, проігнорувавши правилами безпеки. Від правоохоронців школярі мали можливість почути і відповіді на їхні запитання, повідомляє Ольга Номерчук, УДАІ УМВС України в Житомирській області.


Попереду літо. А тому правоохоронці радять громадянам відповідальніше ставитися до своїх батьківських обов'язків. Не забувайте постійно пояснювати і нагадувати своїм неповнолітнім дітям про основні правила безпеки, чого б вона не стосувалася - починаючи з Правил дорожнього руху і до пожежної безпеки. Дисципліна, а разом з тим і безпека дітей, починаються з дисципліни дорослих.

За матеріалам «Репортер Житомира»

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!