Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Хто поверне швейцарському інвесторові 140 мільйонів доларів за «Житомирські ласощі»?
 
1-06-2011, 00:41  Суспільство

Хто поверне швейцарському інвесторові 140 мільйонів доларів за «Житомирські ласощі»?

 
Близько 50 представників влади, бізнесу, юристів, представників правоохоронних органів, економістів взяли участь у круглому столі «Як захистити бізнес від рейдерського захоплення», який ініціював і провів журнал «Експерт» 27 травня в приміщенні залу засідань Верховної Ради.

0



Питання актуальне в Україну протягом останніх 20 років, оскільки інвестиційний клімат і розвиток економіки країни напряму залежить від рішення цієї проблеми.

Як повідомила під час круглого столу голова комітету Верховної Ради з питань промисловості, регуляторної політики та підприємництва Наталія Королевська, згідно з міжнародним рейтингом права власності, Україні в 2011 році зайняла 117 місце з 129: за десятибальною системою України отримала 4 бали з 10.

«Інвестор не вкладатиме гроші в країні, де немає гарантованого захисту прав власності, де немає гарантованого захисту інвестицій. Україна переживає четверту хвилю рейдерських захоплень: перша була на початку 90-х. Друга - в середині 90-х, третя - бандитська, зараз Україну накрила четверта хвиля рейдерських захоплень », - заявила Королевська.

Представники закордонного бізнесу також відзначають, що однією з головних проблем в Україні залишається питання недружніх поглинань. Як приклад під час круглого столу наводилася історія підприємства «Житомирські ласощі».

Адвокат компанії «Дельта Кепітал СА» (Швейцарія) Світлана Алексєєва повідомила, що названа компанія до цих пір є власником 95% акцій від статутного капіталу підприємства ЗАТ «Житомирські ласощі»: «Відразу зазначу, що такої структури, як ЗАТ« Житомирські ласощі »вже не існує у зв'язку з тим, що було проведене, як ми говоримо зараз, рейдерське захоплення. Воно не було зроблено ззовні, як це траплялося на інших підприємствах. Воно було зроблено зсередини, адміністрацією самої фабрики ».

Алексєєва розповіла, що комбінація проводилася в кілька етапів за допомогою, як вона вважає, неправосудних рішень судів.

Хто відшкодує іноземному інвестору те, чого його позбавили на території України? Жодні суди на це питання не відповіли.

Ось коротка історія інвестицій, яку розповіла адвокат під час круглого столу: «Швейцарська компанія« Дельта Кепітал СА »з кінця 90-х років проводила інвестування підприємства.

«Вперше фабрика отримала прямі інвестиції в 1999 році, коли у підприємство (а фабрика була заснована 1947 році) були вкладені інвестиції, які в 100 разів перевищують величину статутного капіталу. За 11 років вносилися прямі інвестицій і проводилося реінвестування. Всі доходи, які отримувала фабрика, були спрямовані інвестором на підйом підприємства. На сьогоднішній день вартість фабрики становить близько 140 мільйонів доларів.

На початку 2010 року фабрика мала відповідального власника, на підприємстві працювало близько 3 тисяч чоловік.

Раптом з допомогою, як ми вважаємо неправосудних рішень, компанія «Дельта Кепітал СА», представник якої була головою наглядової ради, була виведена з наглядової ради, рішенням госпсуду, як ми вважаємо, безпідставно. Суд, заарештував акції компанії і заборонив наглядовій раді виносити рішення, а яким би то не було особам їх виконувати. Після цього представника компанії «Дельта Кепітал СА» перестали пускати на територію фабрики і на збори акціонерів.

Ми маємо ще одне неправосудне рішення, в якому всі емісії, які вносила компанія «Дельта Кепітал СА» з 1999 року були визнані недійсними, при цьому компанія «Дельта Кепітал СА» залишається власником акцій 95%, оскільки договори купівлі-продажу не були визнані судами недійсними.

Потім реєстратор виключив компанію з реєстру, далі пішло злиття фабрики з якоюсь компанією ТОВ «Будстайл ХХІ», що складається з 2 фізичних осіб, які проживають у Києві. Зрозуміло, що вказана операція була проведена з метою захоплення підприємства.

Новостворене підприємство отримало і іншу назву - товариство з додатковою відповідальністю «ЖЛ». До нової структури увійшли тільки 50 акціонерів, інші залишилися не при справах. Тим часом акції у працівників фабрики скуповують задешево. Акціонери відсторонені від власності, якою вони володіли.

За допомогою неправосудних рішень компанія, яка володіла фабрикою, позбавлена права власності. Антимонопольний комітет не реагує, комісія з цінних паперів мовчить. «ЖЛ» оголосило себе правонаступником підприємства, отримавши безоплатно у власність майно фабрики, вартістю 140 млн доларів ».

Адвокат впевнена, що незаконному поглинанню підприємства влада області не перешкоджає: «Державні реєстратори здійснюють безліч порушень, думаю, це робиться з відома людей, які стоять біля керма Житомирської області. Оскільки інакше це неможливо пояснити.

Ми хочемо, щоб всі почули, що відбувається в Житомирі: швейцарська компанія «Дельта Кепітал СА» з 1999 року вносила інвестиції (в ті роки на фабриці вручну загортали цукерки), завдяки інвестиціям, фабрика посіла 5 місце в рейтингу виробників кондитерських виробів. Коли вона стала ласим шматочком, з'явилися люди, які захотіли, не вносячи ні рубля, заволодіти нею ».
За матеріалами Житомир.info

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!