Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » В Україні стало більше роботи
 
19-06-2011, 00:14  Суспільство

В Україні стало більше роботи

 
У кадрових агентствах запевняють, що кількість вакансій збільшилася в 2-3 рази

В Україні стало більше роботи



Ринок праці в Україні починає виходити з кризи. Перша «ластівка» - туризм. За даними порталу rabota.ua, в березні-травні 2011 року кількість вакансій тут зросла в 4,5 рази в порівнянні з аналогічним періодом 2010 року. Найбільше злетів попит на продавців туристичних послуг - аж у раз 11,5 (отже, українці стали активніше подорожувати), в 2,2 рази частіше потрібні керівники турфірм, в 1,9 - фахівці з продажу / бронювання квитків і готелів, в 0,8 - співробітники авіаліній і аеропортів. А це означає, що ринок вже майже вийшов на показники докризового 2008 року. Причому, як вважають рекрутери, з наближенням Євро 2012 кількість вакансій ще підросте.

БАНКИ І БУДІВНИЦТВО. Активні подорожі - не єдина докризова звичка, до якої поступово повертаються українці. Активно оживають і банки. «За січень-травень 2011 року кількість пропозицій для банкірів збільшилася в 4 рази в порівнянні з тим же періодом 2010 року. Більше ніж у 2,5 рази стало більше вакансій для бухгалтерів та фінансових управлінців, IT-фахівців, в області виробництва, а також будівництва та нерухомості », - розповідає Юрій Палійчук, фахівець з досліджень і комунікацій Міжнародного кадрового порталу hh.ua.

Те, що роботи стало більше, відзначають практично всі рекрутери. «Кількість вакансій в цьому році збільшилося на 15%. Така тенденція спостерігається в усіх сферах бізнесу », - каже Наталя Сувілова, PR-менеджер компанії «Brain Source ». А Олена Бурдейна, керуючий партнер агентства "Ківі", відзначає, що попит зріс і ... на самих рекрутерів. Вони увійшли в топ-5 найбільш затребуваних професій, залишивши позаду навіть юристів. «В цілому, за перші п'ять місяців цього року значно покращилося співвідношення між попитом і пропозицією: якщо в 2010 році на три резюме припадала одна вакансія, то зараз ставлення до 1 1,5", - додає Юрій Палійчук.

ЗАРПЛАТИ РОСТУТЬ. Відходять від кризового шоку і зарплати. Правда, поки, в основному, лише у «топів». У комерційних директорів оклад, в середньому, тис. виріс з 15,5 в 2010 році до 23,3 тис. нині, у директорів по маркетингу - з 17 до 20,1 тис, а у гендиректорів залишився без змін – 40 тис. на місяць .. «Якщо ж ми говоримо не про керівників, то в травні 2011-го ІТ-шники заробляли більше, ніж у 2010 році. Скажімо, розробники С + + додали до своїх середньомісячних доходів 2700 грн. (Отримують 16 300 грн.), а PHP-шники - 1100(отримують 8600 грн) ", - каже Палійчук. Правда, тут же зазначає, що лише кожен п'ятий український роботодавець публікує пропозицію по зарплаті (для порівняння, в Росії таких - 60%, у Великобританії - 90%).



Соцмережі прикриті у ТРЕТИНИ

Що змушує українців змінювати роботу, з'ясував портал rabota.ua. Найвагомішою причиною змін стала маленька зарплата, так відповіли майже 80% осіб. 39,2% не влаштовує неможливість професійного зростання, а 35% - кар'єрного росту. Не хочуть миритися з поганими умовами праці 27,7% опитаних, не влаштовує начальство 28,5%, а колектив - 16,8% українців. 11,2% опитаних вимушені забирати трудову, так як офіс далеко від дому.

Одним з головних ворогів роботодавців як і раніше залишаються соцмережі. Як показало опитування, 27% офісних співробітників на роботі півгодини в день витрачають на спілкування в соцмережах, 14% там проводять близько години, 10% - 2-3 години, а 5% - до 4 годин. Ще 5% зізналися, що «сидять» в «Однокласниках» і «Вконтакте» більшу частину робочого дня. Правда, 35% опитаних сказали, що в їхніх компаніях доступ до схожих ресурсів закритий.
Анастасія Рафал
Фото з сайту http://vsim.ua/news/10193272
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!