Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Вчені вивели формулу ідеальної чашки чаю
 
19-06-2011, 23:30  Суспільство

Вчені вивели формулу ідеальної чашки чаю

 
Британські вчені вивели формулу ідеальної чашки чаю з молоком.

Вчені вивели формулу ідеальної чашки чаю



Фахівці визначали оптимальне співвідношення компонентів і температуру, при якій необхідно вживати напій, проводячи експерименти з добровольцями. В цілому, за час дослідження було випито 285 чашок чаю, що зайняло 180 годин. За підсумками досліджень вчені змогли отримати формулу напою з ідеальним смаком.

Згідно з висновками авторів, один чайний пакетик необхідно залити 200 мілілітрами окропу (температура 100 градусів Цельсія). Отриманій суміші необхідно дати настоятися дві хвилини, після чого додати в неї 10 мілілітрів молока (не вказується, повинно молоко бути стерилізованим або пастеризованим, також не уточнюється його жирність). Ще через шість хвилин температура напою досягне оптимальних для вживання 60 градусів Цельсія. Якщо людина з будь-якої причини не може випити чай в цей момент, то у неї є невеликий запас часу - прийнятна температура (вище 45 градусів Цельсія) зберігається аж до 17 хвилин 37 секунд з моменту приготування чаю.

Крім знаходження формули ідеальної чашки чаю, вчені змогли пояснити, навіщо необхідно додавати до чаю молоко: це дія дозволяє пом'якшити природну гіркоту чаю і зробити смак напою більш м'яким. На жаль, автори не пояснили, з якої причини вони використовували в дослідах чайні пакетики, а не листовий або гранульований чай.

Нещодавно інший колектив дослідників за підсумками тривалих експериментів з добровольцями зміг отримати рецепт ідеального тосту з джемом. Отримані рекомендації прописують товщину скибки хліба з точністю до міліметра, а масу джему й масла - з точністю до десятих часток грама.
За матеріалами: lenta.ru

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!