Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Житомирі пенсіонер відлякує квартирних злодіїв виттям сирени
 
30-06-2011, 13:24  Суспільство

У Житомирі пенсіонер відлякує квартирних злодіїв виттям сирени

 
По всій Україні сезонний бум квартирних крадіжок, традиційно прийшов з потеплінням, коли городяни потягнулися на пікніки, дачі і, звичайно ж, у відпустку до моря. За відсутності господарів у їх оселі рвуться домушники. І якщо ви вважаєте, що взяти у вас нічого, дуже помиляєтеся - професіонали злодійського справи завжди знайдуть заначку, скриньку з коштовностями, як би надійно ви це все ні ховали. І це не кажучи вже про електронну техніку, яка стоїть на виду.

0



СИГНАЛІЗАЦІЯ ПО-Офіцерські

Якщо бізнесмени та чиновники в змозі зняти комірку у банку, укласти договір з міліцейською охороною на встановлення сигналізації, поставити броньовані двері із замками для банківських сейфів, то простому смертному, який і заощадити хоче, і майно зберегти, треба викручуватися підручними засобами. А голота, як відомо, на вигадку хитра. Ось пенсіонер з Житомира проявив інженерний підхід. Військовий відставник встановив у квартирі сигналізацію власного виробництва.

- Ми з дружиною на все літо їдемо на дачу, а квартира залишається без нагляду - розповідає Григорій Вікторович. - У наш будинок вже не раз навідувалися злодії, поки до сусідів. Ми ж усі накопичення тримаємо вдома, не в банк же їх нести - їм довіри немає, а сигналізацію не потягнемо. Я добре розбираюся в електриці, от і вирішив поставити свою сигналізацію, яку купив на ринку за $ 20.

За словами Григорія Вікторовича, якщо сторонній надумає зайти в квартиру, спрацює встановлений на вхідних дверях магнітний датчик, про який знає тільки господар. Пролунає сигнал, який підніме на ноги сусідів, а ті викличуть міліцію. Але головне, що злодії повинні сирени злякатися і капітулювати.

- Коли сигналізацію випробовував, здивовані сусіди повискакували на сходовий майданчик дізнатися, що сталося - ділиться враженням Григорій Вікторович. - А отже, метод дієвий. Я вибрав сирену повітряної тривоги, можна встановити гавкіт собаки, сигнал поліцейського автомобіля. Єдиний мінус - буде кричати, поки її не відключать. Але безумовний плюс, що працює як від мережі, так і автономно - від батарейок.

На щастя, інтерес до майна пенсіонера домушники не виявляють (може бути, слух пройшов про «лякалки»), але витівник вже думає, як удосконалити свою охорону.

Джерело: «Комсомольська правда в Україні»
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!