Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У серпні Японія отримає дозиметри, куплені на гроші жителів Житомирської області
 
5-07-2011, 19:56  Суспільство

У серпні Японія отримає дозиметри, куплені на гроші жителів Житомирської області

 
У період з 1 по 9 липня 2011 року в Житомирській області перебуває офіційна делегація японської неурядової асоціації «Чорнобиль-Тюбу» у складі членів ради пані Кьок Томури, пана Масахару Каваті і пана Такаакі Такеучи.

У серпні Японія отримає дозиметри, куплені на гроші жителів Житомирської області



Незважаючи на катастрофічний землетрус і аварії на АЕС «Фукусіма-1», японська асоціація вирішила продовжити допомогу нашій області, яку вона надає з 1990 року.

Сертифікат на кошти (21 000 доларів США) для ліків ліквідаторам аварії на ЧАЕС, інвалідам Чорнобиля, для дитячого харчування немовлятам і на придбання медичної апаратури Народицькій лікарні житомирський благодійний фонд «Заручники Чорнобиля» вже отримав.

Одночасно Асоціація допомагає постраждалим в префектурі Фукусіма. У квітні цього року фонд «Заручники Чорнобиля» оголосив акцію «Допоможемо Японії», спрямовану на збір коштів для подальшого придбання дозиметрів постраждалим в префектурі Фукусіма.

За словами губернатора Житомирської області Сергія Рижука, в області вдалося зібрати близько 200 тисяч гривень. У серпні Львівський завод обіцяє зробити першу поставку дозиметрів безпосередньо до Японії.

Губернатор Рижук також зазначив, що співпраця японською неурядовою асоціацією «Чорнобиль-Тюбу» з Житомирською областю сприятливо впливає на відносини двох країн в цілому. Він висловився за продовження проекту і заявив, що зацікавлений в тому, щоб проект був успішним, а його результати допомогли як Україні, так і Японії в подоланні наслідків ядерного лиха.

Губернатор Сергій Рижук вручив пану Масахару Каваті грамоту Житомирської облдержадміністрації як свідчення високої оцінки співпраці та допомоги.
За матеріалами Житомир.info

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!