Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Влада Житомира планує залучити гроші жителів на асфальтування дворів
 
18-07-2011, 20:41  Суспільство

Влада Житомира планує залучити гроші жителів на асфальтування дворів

 
За гроші міського бюджету в Житомирі планують заасфальтувати 55 прибудинкових територій - це приблизно 20%. Про це 18 липня на брифінгу повідомив заступник мера Житомира Микола Боровець. Список, до якого потрапили найгірші двори, вже складено і передано меру Житомира Дебою на розгляд.

Влада Житомира планує залучити гроші жителів на асфальтування дворів



Боровець повідомив, що 14 липня на сесії міськради з ініціативи Дебоя 931,6 тис. гривень, які виділялися з міського бюджету на ремонт доріг, перепризначено на ремонт прибудинкових територій житлових будинків міста: «У зв'язку з тим, що 11 мільйонів гривень з державного бюджету вдалося направити на ремонт доріг, ми вирішили ці гроші перенаправити на двори ».

Заступник мера розповів, що до ремонтних робіт залучатимуть і мешканців, і ЖЕКи. Також, за словами заступника, сьогодні в мерії розробляється нова концепція бюджетного процесу: на капітальний ремонт житлового фонду, капітальний ремонт прибудинкового територій давати гроші на умові солідарного співфінансування.

«Таким чином ми будемо змінювати ментальність наших людей:« моя хата скраю, я нічого не знаю ». Частину грошей дає місто, а частина - збирають самі мешканці. Нехай це навіть буде 1-2% від загальної суми, як робили в Новограді-Волинському, це не має значення. Якщо наші люди не будуть відчувати і знати, що це їхнє, то вони і берегти це не будуть », - сказав Боровець.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!