Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Найнебезпечніше місце в будинку
 
2-08-2011, 22:41  Суспільство

Найнебезпечніше місце в будинку

 
Традиційно вважається, що травми у ванній кімнаті отримують тільки літні люди, у яких з роками організм стає менш стійким і спритним. Але американські дослідники довели, що це зовсім не так.

Найнебезпечніше місце в будинку



Центр з контролю над захворюваннями США опублікував новий звіт, в якому повідомляється, що в 2008 році приймальні відділення американських лікарень відвідали 234 000 пацієнтів у віці від 15 років і старше у зв'язку з несмертельними травмами і пораненнями, отриманими в ванних кімнатах. В середньому, це склало по 640 осіб на добу.


"Найцікавіше в цьому звіті полягає в тому, що травми у ваннах отримують люди різного віку, хоча кількість травм трохи нижче у молодих і вище у літніх, - говорить автор дослідження доктор Джуді Стивенс. - Це підкреслює важливість встановлення спеціальних поручнів у ванних і душових всіх будинків, незалежно від того, люди якого віку там проживають ".


Ванна становить неабияку загрозу для здоров'я людини через те, що висока вологість і велика кількість води роблять всі поверхні мокрими і слизькими. Іноді людина тягнеться за милом або рушником і сковзається, а часом просто поспішає скоріше вийти з ванни, і її ноги роз'їжджаються на мокрій підлозі.


Висока температура у ванній викликає у деяких людей зниження кров'яного тиску і набухання периферійних вен, що приводить до запаморочення. Більше 80% всіх травм у ванних викликані невдалим ковзанням і подальшим падінням (здебільшого на виході-вході з душової кабіни або ванни), приблизно в 30% випадків фіксуються порізи, синці, забиті місця, трохи рідше - переломи. Найчастіше у ванній травмуються жінки та літні люди.

Зазначимо, що молодь найчастіше отримує травму безпосередньо у ванній, а старики поблизу від туалету.

Джерело: medikforum.ru

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!