Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Вузи тренуються в нових видах недобросовісної конкуренції
 
14-08-2011, 01:54  Суспільство

Вузи тренуються в нових видах недобросовісної конкуренції

 
У боротьбі за абітурієнта ВНЗ та університети намагалися «закабалити» майбутніх студентів передчасним зарахуванням і занесенням в рейтингові списки всіх без розбору

0



Про це, як передає кореспондент «Коментарів» повідомив координатор освітніх програм Громадянської мережі «ОПОРА» Микола Кузін.

За його словами, хоча в цілому вступна кампанія-2011 пройшла без системних порушень і була малонасиченою подіями, все одно стали помітні проблеми, яких не було раніше.

Найбільше нарікань викликає недобросовісна конкуренція вузів, спроби будь-яким шляхом прив'язати абітурієнта до майбутньої Alma Mater і непрозорий механізм нарахування додаткових балів при вступі.

Так, за словами Кузіна, деякі вузи опубліковували в списках рекомендованих до зарахування всіх без винятку потенційних контрактників, навіть якщо не було достатньої кількості ліцензійних місць. У Сумському національному аграрному університеті придумали інше ноу-хау - зарахування на бюджет відразу після «другої хвилі» опублікування списків, щоб у разі вирішення абітурієнта забрати оригінали документів для вступу до іншого ВНЗ під час «третьої хвилі», молодим людям довелося пройти тривалу процедуру « відрахування ». Крім того, деякі вузи опублікували в списках рекомендованих до зарахування на бюджет в якості «резерву» - щоб отримати додаткові місця за держзамовленням.

Що стосується додаткових балів, то спостерігачами «Опори» були зафіксовані випадки, коли такі бали нараховувалися безпідставно. Причому найчастіше помилки були викликані «людським фактором» - при тому, що приймальні комісії мали всі можливості перевірити право абітурієнтів на «добавку».

Джерело: Comments.UA

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!