Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Білоруський опозиціонер Ігор Коктиш, який мешкав в Житомирі, виїхав з України і попросив політичний притулок в Польщі
 
20-08-2011, 21:30  Суспільство

Білоруський опозиціонер Ігор Коктиш, який мешкав в Житомирі, виїхав з України і попросив політичний притулок в Польщі

 
В області прав людини України не далеко пішла від батьківщини відомого білоруського опозиціонера Ігоря Коктиша.

0


Цей молодий чоловік роками терпів несправедливість і беззаконня по відношенню до нього з боку деяких українських державних інстанцій.

Останнім часом в Україні йому створили умови, несумісні з нормальним життям.


Його дружина, українка Ірина, каже: «Ігор ще в 2008 році попросив статус біженця в Україні, але йому було відмовлено без пояснення причин. Ми роками судилися з українською владою, але це до цих пір ні до чого не привело. Суди постійно відкладаються на невизначений час. Мій чоловік виявився на межі виживання ».


Крім того, дружина Коктиша повідомила, що вони кілька разів зустрічали на вулиці деяких міліціонерів, які в листопаді 2010 року підкинули їм і ще декільком білорусам наркотики.


Дивно, що навіть після такого резонансу даної справи цих людей звільнили з-під арешту. У Коктиша з'явилися реальні підстави побоюватися за безпеку свою і його сім'ї.


Ігоря Котиша запросили на навчання в Польщу по стипендіальній програмі Калиновського, тому що в Білорусі йому не дали закінчити вищу освіту через його політичну діяльність. Саме це стало ключовим моментом, що визначає вибір Ігоря.


Як каже дружина Коктиша, термін дії його паспорта давно минув, а білоруське посольство відмовлялося подовжувати його. Тому для Ігоря було величезним ризиком перетнути українсько-польський кордон. Але він пішов на це, вважаючи, що перебуваючи в Європі, він принесе набагато більше користі своїй країні, ніж в нескінченній боротьбі за своє право нормально жити в Україні.
Нагадаємо, що Ігор Коктиш - координатор Житомирської групи Amnesty International, один з адміністраторів «Революції через соціальну мережу» та організатор акції «Автостоп».
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!