Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Готуй вікно ... восени
 
14-09-2011, 03:24  Суспільство

Готуй вікно ... восени

 
«Готуй сани влітку», говорить народна мудрість. Влітку готувати вікна до зими трохи дивно, тому ми вирішили розповісти Вам про це восени.

Готуй вікно ... восени



Незважаючи на те, що з настанням чергової зими в квартирах стає все холодніше через відсутність опалення та протягах у старих будинках, ми спробуємо підказати Вам, як правильно утеплити вікна, щоб холод з вулиці не морозив Вас. Самим простим методом буде встановлення пластикових вікон. Таким чином забезпечується не лише збереження тепла в житлі, а й звукоизоляция


Ви не впевнені, що холодне повітря поступає в квартиру саме через вікна? Це легко перевірити. Як тільки за вікном підніметься вітер, закрийте щільно вікно і піднесіть до нього запалену свічку. У тих місцях, де задуває вітер, природно, буде помітне коливання полум'я свічки.



Виявивши «слабкі місця» Ваших вікон, саме час приступити до їх утеплення. Існує кілька методів, про які ми по порядку і розповімо.



Газета «джгутиком»

Самий старий і самий перевірений метод утеплення вікон, яким користувалися наші батьки та бабусі - це на стик вікна з укосом помістити мокру газету, попередньо скрутивши її джгутиком. Зверху цю конструкцію заклеюють тканинним або звичайним скотчем.



Мінуси даного способу: коли знову настане тепло, скотч, намертво прилипший до віконної рами, доведеться віддирати разом з фарбою вікна, а це означає, що й саме вікно доведеться реставрувати (як мінімум просто покривати фарбою зверху).



Поролонові мрії

Спосіб, ідентичний попередньому, з єдиною різницею в тому, що замість газети використовують поролон. Так само зверху заклеюють скотчем і так само влітку фарбуємо вікна.



Тут варто розповісти, що прогрес не стоїть на місці і в продажу вже не перший рік є поролонові прокладки, які полегшують працю домочадців з утеплення вікон, тому що вони пропонуються зі стрічкою скотча (самоклейки) і клеяться дуже просто. При цьому вікно не псується, тому що зверху цей поролон заклеювати скотчем вже немає потреби.



Самоклейки

Трубчасті профілі або ущільнювальні прокладки бувають не тільки поролонові, але й гумові, поліуретанові, пенополіетіленові та полівінілхлоридні (ПВХ). Деякі з них також є самоклейкою, а деякі потрібно приклеювати спеціальним клеєм. Також варто підкреслити, що вони бувають P-, D-образні (для великих щілин) або E-подібні (для маленьких щілок) - все для зручності споживачів.

Такі ущільнювачі відрізняються рядом переваг, серед яких:
Необхідність обклеювання тільки внутрішньої сторони;
Самоклеючі;
Вікна можна закривати і відкривати
Тривалий термін експлуатації (близько 5 років).

Ви можете влітку не знімати їх з вікна (тому що вікна відкриваються і з трубчастими профілями), при цьому вони прослужать Вам не один рік. Для того, щоб так і було необхідно виконати головну умову: клеїти їх при температурі не нижче +10 ° С..



Пінна ейфорія

Деякі умільці придумали вікна на зиму заливати монтажною піною. Так, метод ефективний, але тільки в тому випадку, якщо Ви чітко маєте намір після зимового періоду замінити вікно на нове. Тому що піна має властивість з часом збільшуватися в обсягах, в результаті чого віконну раму може просто перекосити. Настійно не радимо!


Дорого, але ефективно

Тут багато писати не будемо, тому що мова йде про склопакети. Головне - правильна установка склопакета, тому що якщо його поставлять «аби як», то у вас вже в першу зиму з щілин буде піддувати і Вам доведеться скористатися вищеописаними способами.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!