Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Чотири способи боротьби з галасливими сусідами
 
14-09-2011, 21:25  Суспільство

Чотири способи боротьби з галасливими сусідами

 
«Шумимо, братику, шумимо!» Автор цієї фрази, герой знаменитої комедії Грибоєдова, швидше за все, не знав про такі проблеми, як звукоизоляция квартир , а тим більше про шкоду, яку може завдати здоров'ю систематичне перевищення рівня шуму в сусідніх квартирах. Між тим фахівці визнають, що галасливі сусіди шкодять нашому здоров'ю.

'Чотири



У захисників навколишнього середовища існує спеціальний термін - «шумове забруднення», і воно, виявляється, скорочує тривалість життя в мегаполісі більше, ніж горезвісне куріння. На жаль, добру половину цього шкідливого шуму складає перевищуючий медичні норми шумовий фон наших квартир, в яких відсутня необхідна звукоізоляція.
Нормативи (зокрема, перший БНіП «Захист від шуму») з'явилися тільки в 1977 році, та й то стосувалися, в основному, шумів, вироблюваних інженерними комунікаціями будівлі. Способи ж вирішення цієї проблеми були і зовсім нехитрими: звукоізоляція досягалася шляхом простого збільшення товщини стін і перекриттів. Новий «шумовий» СНиП, здавалося б, зобов'язує проектувальників і будівельників застосовувати звукоізоляційний матеріал по плиті перекриття, проте низька культура будівництва і легковажність самих замовників (майбутніх мешканців) часто призводять до того, що проект звукоізоляції залишається тільки на папері. Мотиви господарів квартир можна зрозуміти: звукоізоляційну підлогу і стіни «з'їдають» дорогі сантиметри житла, а, крім того, підвищують загальну вартість проекту як мінімум на 30%. Тим часом, якщо проблему шуму не вирішити відразу, на стадії ремонту, потім це зробити значно складніше.

Шум, який ми виробляємо в своїх квартирах, фахівці з акустики підрозділяють на два види. Це «повітряний» шум - коли звук розповсюджується по повітрю (телевізор, аудіосистема, гра на музичних інструментах, крики дитини або просто гучна розмова). І «ударний» шум - коли звукові хвилі передаються по перекриттях, як струм по проводах (звук кроків чи відсування стільця, гуркіт розсувного дивана і т. п.). Як правило, найбільш настирливим і всюдисущим є саме «ударний» шум, який проникає до нас по вертикалі - через підлогу або стелю (70% скарг на шум виходять від сусідів зверху або знизу).

Найсумніше, що стосується це абсолютно всіх типів будівель: незважаючи на те що чемпіонами по галасливості є панельні і блокові будинки, в цегельних і монолітних спорудах «рідні» міжповерхові перекриття теж далекі від ідеалу.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!