Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Для Житомирського Музею природи побудують новий триповерховий будинок
 
14-09-2011, 21:41  Суспільство

Для Житомирського Музею природи побудують новий триповерховий будинок

 
Житомирський Музей природи, знаменитий своїм експонатом "Скелет мамонта", отримає нову будівлю, на будівництво якої вже виділили 12 мільйонів гривень.

Для Житомирського Музею природи побудують новий триповерховий будинок



Про це розповіла заступник директора музею Галина Коленко.

За її словами вже навіть затверджений проект будівлі і місце побудови - новий музей зведуть поруч із костелом св. Софії. У ньому буде три надземних поверхи, а так само цокольний і технічний поверх, - пише в своїй статті Вадим Павлюк.

Площа Музею природи в новому приміщенні буде в два рази більше, ніж зараз. У музеї будуть як виставочні, так і колекційні аудиторії. Споруду нової будівлі музею обіцяють закінчити через рік-півтора. Тоді ж музей і зможе звільнити приміщення Хресто-Воздвиженської церкви, яку депутати Житомирської облради передали Житомирський єпархії УПЦ МП.

Правда, сам переїзд викликає у працівників музею деякі побоювання. Особливо перевезення самого популярного експоната - скелета мамонта.

За словами Галини Коленко, розібрати скелет для перевезення - не проблема. А от змонтувати його назад буде дуже складно.

Для нинішньої експозиції скелет змонтував ще в 1986 році кандидат біологічних наук Володимир Свистун (до речі, він же монтував скелет мамонта і для Вінницького краєзнавчого музею). Але пройшло вже 25 років, В. Свистун помер, а фахівців з мамонтової фауни не так уже й багато.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!