Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Експерт пропонує заселяти людьми "чорнобильські" райони Житомирщини
 
20-09-2011, 00:07  Суспільство

Експерт пропонує заселяти людьми "чорнобильські" райони Житомирщини

 
Окремі території зони відчуження ЧАЕС практично придатні для проживання і роботи людей. Про це кореспонденту «Багнета» повідомила виконувач обов'язків керівника групи дозиметрії та радіаційної медицини «СІЧ» при Національному центрі радіаційної медицини Валентина Василенко.

'Експерт



«Деякі території цілком придатні для проживання, наприклад, південні чи західні частині зони. Вони чистіше, цілком пристосовані для відновлення та рекреації, і зараз діє багато програм для їх відновлення », - повідомила експерт.

Як приклад фахівець привела Народицький район Житомирської області.

«Як приклад можна розглянути Народичі в Житомирській області. Туди вселяються більше і більше людей, рік від року. До речі - ряд територій зони відчуження чистіше, ніж деякі території, які свого часу не були включені в зону », - повідомила Василенко.

Керівник центру розглядає ініціативи уряду як хвилі реалістичні, справа лише - за людським потенціалом.

«Звичайно, при правильній організації проживання, харчування, відродження регіону з часом можливо, а окремих його частин - цілком реально вже в найближчій перспективі. Головне, щоб було кому там жити і працювати », - зазначила експерт.


Сергій Костеж
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!