Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » На передодні опалювального сезону поговоримо про вибір котла
 
22-09-2011, 20:51  Суспільство

На передодні опалювального сезону поговоримо про вибір котла

 
Зважаючи на постійно зростаючу вартість природного газу та електроенергії, все більше людей задумуються над питанням, який котел краще використовувати для обігріву свого житла.

На передодні опалювального сезону поговоримо про вибір котла



Газові котли (атмосферні котли).

Найбільш оптимальним рішенням, безсумнівно, є побутові газові котли, наприклад buderus. Але тільки в тому випадку, коли є доступ до магістрального газу. Якщо газопроводу поряд немає, можна використовувати різноманітні твердопаливні, дизельні котли, а також електрокотли.

Отже, Ви визначилися, що будете опалювати свій будинок за допомогою газу. Рішення зрозуміле, і наші фахівці його поділяють і схвалюють. Залишилось допомогти Вам у виборі оптимального обладнання.

Розрізняють два типи таких пристроїв: настінні й підлогові. Тому перш, ніж приступити до вибору з величезної кількості моделей різних марок, модифікацій і цінового рівня, визначте для нього місце у вашому домі.

Якщо розвернутися ніде, зверніть увагу на настінні пристрої - вони займають зовсім небагато місця, для них можна знайти куточок у будь-якому приміщенні. Серед цієї групи розрізняють двоконтурні і одноконтурні котли.

Якщо центрального гарячого водопостачання у Вашому будинку не передбачено, краще вибирати двоконтурний, який виконує так само функцію газової колонки і забезпечить Вас гарячою водою завжди, незалежно від пори року і профілактичних відключень гарячого водопостачання.

Двоконтурний газовий котел - два рішення в одному - він заощадить місце у вашому домі.

Одноконтурні котли підходять Вам, якщо Ви плануєте встановити бойлер або швидкісний теплообмінник. На ринку продукція представлена в самих різних варіантах. Причому підлогові варіанти одноконтурних котлів прослужать Вам набагато довше.

Рідкопаливні котли. Котли під надувний (змінний пальник).

Працюють на солярці (дизельному паливі) або на газу (природному або зрідженому), залежно від встановленого в котел пальника (пальник купується окремо). Вважаються універсальними - тому що дозволяють спочатку використовувати як паливо дизель, а після підключення газу, можна змінити пальник і зробити зі свого дизельного котла газовий.

Широке поширення такий тип отримав за комфорт в експлуатації. Вони практично безшумні і дуже надійні. Їх набагато вигідніше експлуатувати в порівнянні з електричними побратимами, а так само твердопаливними (тому що немає постійного сміття від дров або палет, а процес горіння і розпалювання відбувається повністю автоматично). Завдяки надувному пальнику вони не вимагають повноцінних дорогих димоходів (у деяких випадках).


Твердопаливні.

Паливом в цьому випадку можуть бути дрова (сосна, ялина, дуб, береза і т.д.), буре або кам'яне вугілля, кокс, торф'яні брикети. Сучасні водонагрівальні котли на твердому паливі мають автоматичний режим терморегуляції, тобто, здатні автоматично підтримувати потрібну температуру, вони абсолютно безпечні і дуже зручні в експлуатації. Якщо Ви будете використовувати для такого пристрою якісне сухе паливо, він прослужить дуже довго. Єдиним недоліком є необхідність постійно "закидати" паливо. Існують пристрої, у яких піролізний принцип горіння, це газогенераторні котли.

Вони використовують принцип піролізного горіння. Принцип роботи не в спалюванні дров, а у спалюванні газу що виділяється з них при високій температурі. ККД роботи в цьому випадку значно вище, ніж у звичайних пристроїв.

Процес горіння відбувається довше, тобто підкидати дрова Вам доведеться рідше, але вартість газогенераторних котлів помітно більше, ніж звичайних.
Електричні.

Ці опалювальні системи гарні своєю екологічною безпекою і відсутністю необхідності в постійному обслуговуванні. Для них не потрібно виділяти окреме приміщення. Як правило, їх конструкція проста, набагато простіше, ніж у газових і рідкопаливних котлів. Основні деталі системи: електричні ТЕНи і блок регулювання. Позитивні сторони: вони недорогі, їх легко встановлювати, малогабаритні. Їх можна використовувати в індивідуальних будинках, котеджах, дачах, виробничих і складських приміщеннях в якості основного або резервного джерела теплопостачання.

Комбіновані. Багатопаливні котли.

Ці котли являють собою пристрій, що складаються з однієї або декількох топок, в яких відбувається процес горіння або нагрівання. Перевага у котлів з різними топками, оскільки немає необхідності при роботі від твердого палива витягувати пальник з котла. Якщо котел має одну топку і місце для пальника, то кожен раз Вам доведеться витягувати пальник. В іншому випадку вона просто заб'ється сміттям і продуктами горіння твердого палива і перестане працювати. Існують багатопаливні котли, які працюють на електриці, дровах, солярці або газу (в залежності від встановленого в них пальника), але це найдорожчий варіант. Бувають котли, які працюють тільки на солярці або газу (в залежності від встановленого в них пальника) + електрика. Бувають варіанти дрова + солярка або газ. Перевага цих котлів на обличчя. Немає необхідності ставити кілька котлів. Тобто вже заощаджуватися місце в приміщенні котельні, а так само не потрібно робити обв'язку двох котлів, що істотно знижує вартість монтажних робіт.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!