Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Чистка шкіри обличчя: вибір за вами
 
29-09-2011, 22:47  Суспільство

Чистка шкіри обличчя: вибір за вами

 
У багатьох представниць прекрасної статі є дуже цікава звичка: час від часу без особливої потреби заглядати в маленьке кишенькове дзеркальце й уважно розглядати своє обличчя.

'Чистка



У більшості випадків, результати такої експертизи не надто втішні, адже навіть на хорошій шкірі час від часу з'являються подразнення, прищі і чорні крапки. А про шкіру, схильну до жирності і говорити нічого - це справжній бич краси, який надає навіть найкрасивішим рисам відтінок неохайності і брутальності. Як же боротися з цими жахливими проблемами, які мучать «дочок Єви» з моменту появи людства? По суті, варіантів тут всього два: або звернеться до косметолога, або виправляти недоліки самостійно.
Обидва варіанти мають свої плюси і мінуси. Наприклад, похід до косметичний салон передбачає, в першу чергу, його наявність. Причому, довіритися можна лише справжнім професіоналам, оскільки це дуже складний процес, що вимагає хороших навичок і точності, щоб не пошкодити ніжний покрив жіночого личка.

Але професіонали, які зможуть зробити ручну чистку шкіри якісно і без пошкоджень, не таке вже часте явище, тим більше для мешканок невеликих міст. Можна ще звернутися до сучасних технологій, таких як вакуумна або ультразвукова чистка обличчя, але вони теж мають свої негативні моменти. Наприклад, ультразвукова чистка не підійде шкірі із запаленнями, гіперпігментацією, розширеними капілярами, вона також протипоказана після хімічного пілінгу і під час вагітності.

Теж саме і з вакуумним чищенням обличчя - воно вкрай не бажане при сухій шкірі, при акне, при запальних процесах, навіть невеликих. Разом з тим, ультразвукова і вакуумна чистка буде виконана набагато якісніше і безболісніше, ніж механічне чищення косметологом.


Основні позитивні моменти очищення обличчя вдома - це дешевизна і самостійне виконання. Тобто, у цій справі в домашніх умовах ви зможете покладатися тільки на себе і самостійно контролювати процес в залежності від больових відчуттів. Процедура очищення від змертвілих клітин і забруднень передбачає кілька етапів: по-перше, обличчя необхідно гарненько очистити, застосовуючи спочатку косметичне молочко або гель, а потім пілінг, в останньому випадку дуже важливо не перестаратися.

Косметичні засоби, в тому числі і пілінг потрібно вибирати тільки відповідно до типу шкіри. Також можна приготувати пілінг або скраб в домашніх умовах, головне - уникати надто агресивних речовин і алергенів. Після того, як пілінг або скарб повністю змито, можна приступати до розкриття пір з допомогою парової ванночки. Для цього потрібно нагріти кілька літрів води, налити її в ємність і тримати обличчя над парою 10-15 хвилин, накривши голову рушником. Дуже добре влаштувати баню для обличчя на травах, для цього найкраще використовувати ромашку, якщо шкіра схильна до жирності, або кропиву для чутливої. Після того, як обличчя повністю розпарилося, можна приступати до кульмінації - позбавлення від чорних крапок (комедонів). Це потрібно робити за допомогою китайських масок для носа, які з легкістю знімають ненависні комедони. Якщо шкіра дійсно добре розпарена, бруд буде видалятися легко і безболісно, в іншому випадку потрібно в наступні дні ще кілька разів застосовувати дані маски. Після того, як механічна частина чищення закінчена, обличчя слід протерти лосьйоном або спеціальним тоніком для звуження пор і залишити його в спокої. Природно, перші кілька годин у шкіри обличчя буде шок, але потім вона тільки скаже спасибі, активізувавши життєві процеси і засяявши чистотою.


Щодо того, що все-таки краще - очищення обличчя в косметичному салоні або в домашніх умовах, існують розхожі думки. Одні жінки запевняють, що ні в якому разі не можна видаляти забруднення шкіри самостійно, оскільки цим можна тільки зашкодити. Інші говорять, що механічне чищення косметологом нічим не відрізняється від самостійної, тому немає сенсу ходити в салон. Втім, як чинити краще, кожній жінці необхідно вирішувати самій залежно від особистих переваг і життєвих обставин.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!