Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » В Україні виявлена схема СМС-шахрайства під номерами 4129, 3354 і 4449
 
5-10-2011, 22:53  Суспільство

В Україні виявлена схема СМС-шахрайства під номерами 4129, 3354 і 4449

 
«Багнет» провів власну експертизу, відправивши СМС на сайти з унікальною дієтою, родоводом і гороскопом сумісності

0



Зараз в Інтернеті з'являється все більше сайтів, які обіцяють за невелику плату надати приголомшливу, на перший погляд, інформацію. Наприклад, розповісти про майбутнє за лініями на руці або перевірити, чи зраджує вам ваш коханий. Все, що для цього потрібно - це відповісти на кілька запитань і відправити СМС на короткий номер ...
Отже, заходимо на сайт http://unikalinaia-dieta.com, де відвідувачам повинні підібрати персональну дієту. Дотримуючись інструкцій, відповідаємо на 10 питань і відправляємо смс на номер 4129
У відповідь приходить код активації і ... прохання вислати ще одну СМС «щоб підтвердити свій намір». Повторивши цю нехитру процедуру, помічаємо, що мобільний рахунок зменшився на 106,25 грн. А натомість адміністрація сайту видала загальновідому інформацію про правильне харчування (не переїдати, вживати менше вуглеводів, більше рухатися) і так звану японську дієту, яку, як з'ясувалося, можна легко знайти на будь-якому іншому сайті (наприклад, http://hudeemtut.ru / htmldocs / diety / japan.shtml) з відкритим доступом. Загалом, ні про яку індивідуальну дієту тут мова не йде.

Відвідувачам сайту http://testmixture.com/lineage6/test, які сподіваються знайти «найбільший онлайн-архів родоводів за українськими прізвищами», обіцяють дати повну інформацію про їх родовід, вилучаючи її з секретних архівів КДБ, судових справ і грамот, отримати які звичайному громадянину практично неможливо. Відповівши лише на 8 питань, з’являється надія дізнатися, ким були наші предки і чим вони займалися.
Відправивши смс на номер 4129, і витративши 53,12 грн, отримуємо інформацію про те, від якого слова походить наше прізвище, а також перелік родоводів книг, де можливо (!) є дані про історію сімей з таким прізвищем. Також на сайті можна знайти кілька загальноосвітніх статей про те, коли і як з'являлися прізвища в стародавні часи на території Росії та Україні, а також десяток графічних малюнків дерева родоводу, куди можна вставляти фото й імена своїх родичів.


Заради експерименту журналісти повторно відповіли на кожен з 8-ми питань однаково, вставивши в графу відповіді тільки букву «в» навіть там, де потрібно було внести дату (!). Результати просто приголомшують: виявляється, людина з таким ім'ям, прізвищем, місцем і датою народження є дворянином, який був нагороджений дев'ятьма грамотами та медалями. А щоб дізнатися більше, потрібно всього лише відправити СМС!

Непоганий спосіб зацікавити відвідувача сайту, чи не так?

Сайт про гороскопі сумісності http://2012test.ru/goro/test.php (який на момент публікації розслідування перестав працювати) перевищив всі очікування. Журналісти відповіли на 10 питань, і, відправивши СМС на короткий номер 4129, у відповідь отримали смс з текстом «service not found» (англ. - сервіс не знайдено).
При цьому мобільний рахунок зменшився на 53,12 грн. На сайті було два альтернативних номера - 3354 і 4449, - куди відправили ще два повідомлення з аналогічним текстом. Але в жодному разі коду активації так і не отримали. Ось таким нехитрим способом цей Інтернет-ресурс на рівному місці збагатився на (53,12 +53,12 +17) 123, 29 грн.
Будьте уважні і бережіть свої гроші.

Єва Ліонова
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!