Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Атакує осіння депресія? Дайте їй відсіч!
 
9-10-2011, 00:36  Суспільство

Атакує осіння депресія? Дайте їй відсіч!

 
Депресія - це хвороба. Це психічний розлад, основними ознаками якого є: апатія, вкрай пригнічений стан, зниження психічної і рухової активності.

'Атакує



Хоча депресивний стан - процес зворотний, однак вимагає серйозного медичного втручання. При депресії необхідна допомога психіатра, психолога, психотерапевта, іноді і медикаментозна допомога. Так звана осіння депресія відрізняється від депресії справжньої, і відмінності ці вагомі.

Осіння депресія - це не хвороба, а всього лише неврівноважений психічний стан, що характеризується зниженим психоемоційним фоном, різкою зміною настрою, млявістю, дратівливістю, зневірою, пригніченістю.

Фахівці стверджують, що причиною осінньої депресії є укорочений світловий день, похмура дощова погода, темний одяг і сірі будні, що прямо впливає на настрій. І дійсно, тільки від однієї думки, що літо скінчилося, відпустку всю вичерпано, тепле ласкаве сонце «проковтнув крокодил», а попереду - безпробудна проза життя з безрадісно повторюваним монотонним днем бабака, вітрами, снігами і сльотою, накочує нудотна туга і хочеться плакати.

Якщо ви все частіше впадаєте в такий стан, значить, осіння депресія вас активно атакує і вам негайно слід вжити дієвих заходів.

Встановлено, що людина, що страждає осінньою депресією, не в силах контролювати свої емоції, а тим часом саме негативні емоції призводять до депресивних наслідків. Тому слід нагадати мудрі слова давньоримського поета Горація «Animum rege, qui nisi paret, imperat», що означає: «Керуй своїм настроєм, бо він, якщо не кориться, то керує».

Отже, якщо у вас меланхолія і постійна млявість, якщо ви себе дуже шкодуєте і з тугою дивитеся, як під парасольками біжать похмурі перехожі, а небо затягнуте безпросвітно темними хмарами, і така картинка надовго, то вам негайно слід взяти під суворий контроль свій настрій.

Оскільки це не що інше, як осінній депресняк, який вже сів вам на шию, звісив ніжки і починає ними дригати. Скиньте його! Згадайте, хто ким має керувати?! Ви і лише ви повинні керувати і настроєм, і чоловіком, і дітьми, і ситуацією, і грошима!

А що в таких випадках радять психологи? Психологи радять заміські поїздки, прогулянки на свіжому повітрі, ранній підйом і ранній відхід до сну (але що може бути сумніше - проспати більшу частину свого життя?!), ще щось там про чашечку кави біля каміна, глінтвейн в затишному кріслі, любов і тепло домашніх вихованців - братів наших менших, загалом - стандартний позитивний набір немедикаментозних засобів позбавлення від осінньої хандри.

Що ще можна взяти на озброєння, щоб поправити свій настрій?

Говоріть про кохання, і вам відкриється таке ...


У відповідь почуєте те, про що мріяли все життя: і що завжди любив (любила) і що тільки й мріяв сказати ці самі-самі слова, але все якось щось заважало, а тут, зараз готовий зізнатися: «Ти і тільки ти! »

Загалом, посиплеться такий дощ вигуків і велелюбних слів, і відродиться така любов ... Адже вже хотіли розходитися.

Дзвоніть друзям, однокласникам, однокурсникам

І в трубку:
- Ти знаєш, я останнім часом часто згадую тебе, нашу школу (інститут), пам'ятаєш, в 9 класі ти прийшла в суперових туфлях?

А та в подяку свою пам'ять розкриває:
- А пам'ятаєш, як в інституті тобі Венька подарував панчохи зі швом і ви після цього подали заяву в загс?

І почалися самі трепетні спогади про дні веселі, а в кінці визнання, що, мовляв, завжди пам'ятаю, люблю.

Або вам дзвонять і просять: «Поговори зі мною, мені сумно».

Негайно припиняйте всякі жалібні схлипування у вашу жилетку, у вас свій осінній мінор, а тут «масло у вогонь підливають». Воно вам треба? Ні!

Під будь-яким приводом переводите тему, раптово завершуйте питанням:
- Слухай, а пам'ятаєш, у тебе була така яскрава сумочка з різнобарвних шматочків шкіри? Така класна!
- Так лежить, припадає пилом десь в шафах, а що?
- Витягай! Сама не носиш, віддай мені, а я тобі знаєш що натомість?
- Що?!
І все! Пішли від сліз, слини та іншої депресивної лабуди. Інтерес прокинувся - депресія загнулася. Головне - мета!

І ось уже обидві реанімовано. Вже дві осінні депресії в нокауті! І пішло по ланцюжку ... Коли у людини метелики в грудях, вона таким сонячним світлом всіх заллє!

Шопінг - кращий лікар поганого настрою!


Шопінг - чи не найкращі ліки від депресії і не тільки для прекрасної половини людства, але і для іншої половини теж. Зараз чоловіків-шмотників нітрохи не менше, ніж жінок.

У таких випадках краще йти по магазинах і бутіках в парі або навіть групою, можливо, не стільки купити, скільки поприколюватися, приміряти демісезонні капелюшки, кепі, берети, шапки-вушанки, заодно і погрітися. А може, й справді щось купити, але тільки щось яскраве, блискуче: брошка (мамі в подарунок), кашне чоловікові і собі шубку білу норкову.

У салон за новою зачіскою!

І за новим кольором! Восени краще перефарбуватися в бронзу, в цеглу, загалом - в рудий колір, під колір осіннього листя. І вийдете ви з салону - така красуня з купою вогненних кучериків або, навпаки, з хвилею прямого мідних волосся, що переливається в променях осіннього сонця. Перехожі, дивлячись на вас, почнуть жмуритися, посміхатися, і ще, крім вас, парочки-трійки депресивних як не бувало.

Фітнес-клуби


Заняття фізкультурою завжди надихають, тому що це - краса і здоров'я!

А ще, як стверджує відомий психотерапевт і письменник Михайло Литвак, фізичний біль, тобто навантаження на м'язи, відмінно допомагає впоратися з тугою. Йому також належать слова: «Депресія для того й дана людині, щоб подумати про себе».

Так що займіться восени своєю фігурою!

Книги, кіно, театр, цирк

Читайте нетленки Ільфа і Петрова, сатиру М. Жванецького, іронічні вірші Ігоря Іртеньєва або дивіться Камеді Клаб. Там хлопці, кажучи на олбанскей-інтернетівською мовою (не плутати з офіційним - албанським), мають у собі такий «отстой», але як гламурно бомблять жартами, нехай іноді грубими і навіть вульгарними, проте - в тему!

Там всі сміються - і резиденти, і гості, і ви теж не будете виключенням. І значить осіння депресія - бочком, бочком і геть з вашого тіла. Не здумайте зупиняти - нехай драпає!
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!