Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » З віком люди починають більше дивитися телевізор
 
25-10-2011, 21:11  Суспільство

З віком люди починають більше дивитися телевізор

 
Ми звикли лаяти дітей та підлітків за те, що вони нібито занадто багато дивляться телевізор.

З віком люди починають більше дивитися телевізор



При цьому за статистикою їх бабусі й дідусі проводять перед блакитним екраном значно більше часу, і для їхнього здоров'я це так само шкідливо, як і для підліткового.

Відповідне дослідження провели вчені з інституту дослідження старіння Штейна і школи менеджменту Реді в Каліфорнійському університеті.

Результати дослідження опубліковані у виданні American Journal of Preventive Medicine.

Дослідники вивчили розпорядок дня учасників і з'ясували, що люди у віці проводять перед телевізором значно більше часу, ніж діти і підлітки.

«Розважальна альтернатива телебаченню необхідна і для дорослих», сказав доцент психіатрії Колін Депп.

Усього в дослідженні взяли участь 3092 американця у віці 15-98 років. Люди, яким уже за 65, повідомили, що проводять біля екрану втричі більше часу, ніж молодь.

Вчені з'ясували, що дорослі, здається, не мали того ж відчуття так званого буфера стресу, що й молоді учасники, а тому для літніх телевізор не підвищує, а знижує загальне задоволення життям, на відміну від живого спілкування або фізичних вправ.

Дані інших досліджень показують, що середня американська сім'я дивиться телевізор протягом 4,5 годин на день, а літні люди у віці понад 65 років витрачають на блакитний екран до 25% часу активного неспання.

Не так давно дослідники встановили, що сидячий спосіб життя, формуванню якого чимало сприяє телевізор, пов'язаний із серцево-судинними проблемами, з кістковим здоров'ям і клітинної функцією.

Особливо телевізор підвищує ризик розвитку огрядності і діабету II типу, а також сприяє зниженню задоволення від життя в цілому і підвищує ризик недоумства.

Автори дослідження здивувалися, коли з'ясували, що літні люди не отримують такого ж задоволення від перегляду телевізора, що і молодь. Це тим більше дивно, що у літніх, здається, більше вільного часу.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!