Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » В Україні збираються знищити «вільний» Інтернет-бізнес
 
29-10-2011, 20:36  Суспільство

В Україні збираються знищити «вільний» Інтернет-бізнес

 
В Україні знову намагаються взяти під контроль середній і малий бізнес. На цей раз - в Інтернеті. Уряд хоче закрити інтернет-магазини, у яких немає власного офісу.

'В



На думку депутатів, цей крок, допоможе легалізувати інтернет-торгівлю, і захистити споживачів від сумнівних продавців. Урядовий уповноважений з питань дерегуляції господарської діяльності Михайло Бродський запевняє, що цей крок необхідний і наводить кілька аргументів своєї точки зору. Політик наводить статистику, яка показує, що в порівнянні з 2007 роком, в Україні значною мірою збільшилася кількість позовів щодо інтернет-магазинів. У той же час Бродський стверджує, що нововведення не спричинить ніяких додаткових витрат у підприємців, а лише збільшить їх вигоди.


Михайло Бродський


«У цьому ключі пригадується цитата Черчілля, про те, що існують три види брехні: брехня, нахабна брехня і статистика. Хотілося б, порадити панові Бродському, порівнювати не з 2007, а 1991 роком, - коли Інтернет тільки винайшли. Статистика буде ще більш переконливою для будь-яких обмежень і вимог », - заявив лідер Інтернет партії України Дмитро Голубов.

Голубов вважає, що положення закону про дистанційну торгівлю не повинні зводитися до наявності офісів - регулювати потрібно зовсім інші питання.

«Необхідно законодавчо закріпити обов'язки продавців повідомляти повну інформацію про товар, його ціну, вартості доставки і гарантії. Сьогодні дійсно існує проблема - інтернет-магазини можуть рекламувати дешевий товар на сайті, якого немає в наявності, а в телефонній розмові пропонувати зовсім інший товар і за іншу ціну. Є проблеми і з доставкою - обіцяючи привезти куплений товар ось-ось - інтернет-магазини можуть затримати доставку на кілька днів. Ці нюанси дійсно необхідно вирішувати, - впевнений голова Інтернет партії України, - до того ж, ні для кого не секрет, що зараз фірми найчастіше оформляються на підставних осіб, вказують юридичні адреси, які не відповідають дійсності. Тому, швидше за все, вищезгаданий закон лише, збільшить рівень юридичних фальсифікацій. Сумніваюся, що «документальна» наявність офісів, допоможе в захисті прав споживача. А от заробляти на життя віртуальним підприємцям стане набагато складніше. Відповідно, вони можуть опинитися на межі виживання ».

У своєму блозі на «КорреспонденТ.net» Дмитро Голубов звернувся до Михайла Бродського з вимогою припинити грабувати інтернет-бізнес. В іншому випадку, запевняє Голубов, інтернет-підприємці піднімуться на захист свого бізнесу і почнуть організацію масових пікетів та акцій протесту по всій Україні.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!