Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Сьогодні - День працівників радіо, телебачення та зв'язку!!!
 
Голосування   Ви та "конституція"!
 
Як Ви особисто берете участь у всенародному обговоренні проекту «конституції» Ющенка?
Всього проголосувало: 3

 
16-11-2009, 16:12  Суспільство

Сьогодні - День працівників радіо, телебачення та зв'язку!!!

 
16 листопада в Україні вшістнадцяте будуть відзначати День працівників радіо, телебачення та зв’язку.


На Житомирщині працівники радіо, телебачення та зв’язку підходять до професійного свята з непоганими здобутками. На сьогодні в області працюють 28 телерадіокомпаній та телерадіоорганізацій, 13 міських і районних редакцій провідного радіомовлення та 6 FM-радіостанцій.
Досить вагомими є їх обсяги мовлення. Так серед телекомпаній три – є ефірні телекомпанії, і загальний обсяг мовлення у них складає 50 годин на добу. Це обласна телерадіокомпанія, Малинська телекомпанія «Полісся» і «Союз-TV».
Є чотири телекомпанії, які працюють в кабельних мережах – в Коростені, Бердичеві, Новограді-Волинському і Коростишеві. Їх загальний обсяг мовлення 20 годин на добу. За відомими даними, міські та районні редакції провідного мовлення разом мають 12 з половиною годин, а місцеві «ефемки» - 144 години на добу.
'Сьогодні

Та проблем вистачає і тут. Серед них найголовнішою є охоплення населення області саме місцевими мовниками. Насьогодні місцеві FM-радіостанції працюють лише в Бердичеві і в Житомирі. Через це можна говорити про охоплення Бердичева і Бердичівського району та Житомира і Житомирського району. Радіостанція «Житомирська хвиля» має дещо більший діапазон розповсюдження – до 75 відсотків покриття в області. Обласне телебачення ще не повністю покриває область – 66 відсотків населення або 75 відсотків території. Поліпшити ситуацію мала б обласна програма розвитку телерадіомережі, розрахована на 2003-2010 роки. Проте, через хронічний брак коштів, в наступному році завершити її не вдасться.
'Сьогодні

Та незважаючи на це Житомирська міська влада все ж таки відзначила найкращих працівників радіо та телебачення. Оскільки саме вони роблять значний внесок у розбудову інформаційного простору міста й області, намагаючись висвітлювати новини та подавати інформацію оперативно і достовірно.

Сьогодні - День працівників радіо, телебачення та зв'язку!!!


21 листопада - Всесвітній день телебачення


У березні 1998 року Генеральна Асамблея ООН проголосила 21 листопада Всесвітнім днем телебачення (World Television Day) в ознаменування дати проведення першого Всесвітнього телевізійного форуму (World Television Forum) в 1996 році. Державам було запропоновано відзначати цей день, обмінюючись телевізійними програмами, присвяченими таким проблемам, як мир, безпека, економічний і соціальний розвиток і розширення культурного обміну.

Хоча саме свято стали відзначати не так давно, історія ТБ почалася приблизно 80 років тому. Перші експерименти з використанням електронних променів для передачі і прийому зображення на певні відстані проводилися ще на початку 20-х років ХХ століття в США, Японії і Радянському Союзі.
'Сьогодні

У 1933 році американському інженерові російського походження Володимиру Зворикіну вдалося винайти катодну трубку, яка й досі є головною частиною більшості телевізорів. Завдяки відкриттю Зворикіна, вже в 1936 році було розпочато регулярні телепередачі у Великобританії і Німеччині, а в 1941 році - і в США.
Проте, тільки в 50-і роки 20 століття телемовлення отримало масове поширення в Європі. У більшості країн, що розвиваються власні державні та приватні телекомпанії виникли ще пізніше, в кінці 60-х – на початку 70-х років.

Сьогодні у світі не залишилося, напевно, держав, не охоплених телемовленням. До найбільш великих телекомпаній світу відносяться: CBC, NBC, ABC - в США; BBC, ATV - у Великобританії; РАІ - в Італії; NHK - в Японії; ЦДФ - у Німеччині.

В Україні професійне свято встановлено в листопаді 1994 року Указом Президента Леоніда Кучми на підтримку ініціативи працівників радіо, телебачення та галузей зв'язку України. На сьогодні частина недержавного сектора телебачення і радіомовлення в телерадіоінформаційному просторі України перевищує 96%. У країні працюють сотні приватних і муніципальних телерадіокомпаній. Серед найбільших приватних ТРК країни - телеканали «Інтер», «1 +1», «Новий канал», ICTV, «Україна» і СТБ. Найбільшою державною телекомпанією країни є Національна телекомпанія України (канал «Перший національний»).
'Сьогодні

У системі Держкомітету телебачення і радіомовлення України функціонують 24 обласні державні телерадіокомпанії, державна ТРК «Крим», а також регіональні ТРК в Києві та Севастополі. До сфери державного управління також відноситься Українська студія телевізійних фільмів «Укртелефільм», Державна ТРК «Культура», Державна ТРК «Всесвітня служба «Українське телебачення і радіомовлення», Державна міська ТРК «Сіверська» (Чернігівська область) та Криворізьке міське державне об'єднання телебачення і радіомовлення.


Бердичівський анекдот:


Звезды в передаче "Кто хочет быть миллионером".
Филипп Киркоров добирается до 2000 и начинает сомневаться в ответе. Ведущий напоминает,
что у игрока есть три подсказки. Киркоров решает звонить Пугачевой.
- Аллочка, Аллочка! Скажи, что мне делать?
Попросить помощь зала или выбрать 50 на 50?

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!