Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Житомирській області медики перервали засідання сесії і вимагають виплатити зарплату
 
3-11-2011, 20:21  Суспільство

У Житомирській області медики перервали засідання сесії і вимагають виплатити зарплату

 
У Коростишеві (Житомирська область) розгорівся конфлікт між працівниками Коростишівської районної лікарні та місцевою владою. Передумовою до цього стала невиплата зарплат співробітникам, а також, за їхніми словами, незаконне звільнення головного лікаря лікарні Сергія Бондарчука.

'У




3 листопада, перед сесією райради, під стінами Коростишівської райдержадміністрації зібралося близько ста співробітників лікарні. Медики вимагали від влади, в першу чергу, розібратися з ситуацією в лікарні і виплатити співробітникам зарплату.

Медики тримали в руках плакати з написами: "Лікарі повинні лікувати, а не протестувати", "Віддайте нам наші зарплати", "Ні скороченню медиків", "Закон один для всіх" та інші.

"Медики вже більше місяця не можуть отримати зарплату, в лікарні немає чим годувати хворих, немає медикаментів і наркотичних засобів для онкохворих, крім того, у лікарні відсутня ліцензія. Фактично ми працюємо незаконно. Чиновники кажуть, що гроші перераховані, але ми не можемо нічого отримати , оскільки відсутні печатки та установчі документи ", - пояснюють представники профспілки.

Співробітники лікарні говорять, що така ситуація виникла після того, як був звільнений головлікар Сергій Бондарчук. Суд відновив Бондарчука на посаді, але печатки та документи йому не повернули.

"Цей мітинг проводить виключно профспілка. Я хочу їй подякувати за те, що вони намагаються захистити свої права, я, як головний лікар, їх повністю підтримую. Зараз під загрозою робота лікарні. За жовтень медикам не виплатили зарплати близько 240 тис. гривень. Я думаю районна влада повинна звернути увагу на охорону здоров'я в Коростишеві ", - говорить головлікар Сергій Бондарчук.

Під час сесії Коростишівської райради протестуючі увійшли в зал, вимагаючи від депутатів розібратися в ситуації. Через неможливість проводити сесію далі влада району перенесла засідання на інший день.

"У ситуації, яка склалася з зарплатами, в першу чергу, винна адміністрація лікарні, так як ми перерахували кошти. З іншого боку надати більше грошей лікарні ми не можемо, оскільки немає перевиконання бюджету. Тому ми будемо звертатися до обласної ради з проханням про виділення додаткових коштів ", - сказав в.о голови райради Ігор Вдовін.

На засіданні сесії райради також були присутні депутати облради від "Фронту Змін" та "Батьківщини". Депутат облради Геннадій Зубко попросив керівництво району розібратися з ситуацією, яка склалася в лікарні. Також він пообіцяв лобіювати в облраді питання фінансування медицини в Коростишівському районі.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!