Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Житомирі збираються створити інтернет-сайт для реєстрації дитини в дитячому саду
 
10-11-2011, 16:11  Суспільство

У Житомирі збираються створити інтернет-сайт для реєстрації дитини в дитячому саду

 
Дитячі садки м.Житомира вкрай перевантажені - в середньому на 147%, а окремі сади - перевантажені вдвічі більше передбачених норм.

У Житомирі збираються створити інтернет-сайт для реєстрації дитини в дитячому саду



Такі дані були представлені Управлінням освіти Житомирської міської ради на запит депутата міськради Олександра Величко.

Чим більше дітей відвідує групу дитсадка, тим вище ризик їх захворювання інфекційними хворобами. Тому лікарі просять залишати дітей зі слабким імунітетом вдома. А це - додаткове навантаження на працюючих батьків. Крім того, психологи стверджують, що відмова від відвідування дитячого саду призводить до погіршення соціальної адаптації дитини.

У зв'язку з цим Перспективний виконком Житомира пропонує надавати батькам адекватну інформацію про поточну завантаженості закладу на етапі подачі документів в дитячий сад і про ситуацію в інших установах дошкільної освіти.

Один з механізмів - створення відкритого інтернет-сайту з актуальними даними про кількість місць у дитячих садках, фактичну кількості дітей та кількості поданих заявок на наступний рік. Крім того, сайт повинен містити так званий паспорт установи: умови в дитячому саду, дані про персонал, і можливість відкритого обговорення на сайті проблемних питань щодо дитячих дошкільних установ.

Таким чином батьки заздалегідь зможуть вибрати менш завантажені дитячі садки, забезпечивши потрібну для дитини увагу вихователів. Незначні витрати на проект (за умови чесного конкурсу це до 5 тисяч гривень) несуть в собі значну вигоду для батьків.

«Звичайно проблему це вирішить максимум на 5-10%, але відкритість інформації наблизить до усунення проблеми. Житомиряни повинні бачити реальну ситуацію в дошкільному вихованні, і це буде стимулювати будь-яку владу докладати зусилля для вирішення існуючої проблеми. Ми будемо наполягати на цій пропозиції в Житомирській міській раді », - зазначає Величко Олександр.

«Створення такого інтернет-сайту - тільки перший крок. Ми також вивчаємо можливість запровадження популярної в Європі онлайн-системи реєстрації дитини в дошкільному закладі, що економить час батьків і зменшує бюрократію і можливість корупції. Ми встановили контакт з міськими радами в Чернівцях і Львові, які зараз тестують схожу систему », - розповідає Олена Рой, куратор цього проекту в Перспективному виконкомі Житомира.

При вивченні документів у членів виконкому Перспективного викликав здивування той факт, що в офіційній відповіді Управління освіти Житомира неправильно порахували дітей.

У результаті Управлінням зазначено на 28 дітей більше результату, який повинен вийти при простому додаванні даних по всім установам міста. Так само незрозуміло, звідки взялися 23 зайвих місця.

«Чому заступник начальника управління освіти не знає «на зубок» кількість дітей, які відвідують підконтрольні управлінню дитячі садки? Якщо ж це технічна помилка, тоді про який рівень освіти вони кажуть, якщо в самому управлінні не можуть порахувати кількість дітей, хоча б на калькуляторі? Будь-який вчитель в школі за таку помилку поставив би двійку», - зазначив один з ініціаторів Перспективного виконкому Віктор Ткачук.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!