Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » В Україні два Дні студента - Міжнародний й Тетянин день!!!
 
Голосування   Ви та Інтернет!
 
Ваш доступ в інтернет?
Всього проголосувало: 65

 
17-11-2009, 18:27  Суспільство

В Україні два Дні студента - Міжнародний й Тетянин день!!!

 
17 листопада Міжнародний день студентів.

'В

... це свято асоціюється з молодістю, романтикою і веселістю ...


В Україні 17 листопада стали відзначати як «День студента» з 1999 року згідно з Указом Президента від 16.06.1999 № 659/99.

Традиції святкування «Дня студента» в Україні ще не склалися. Для когось із 2,4 мільйонів винуватців свята «День студента» - черговий нічим не примітний день, або просто привід випити і повеселитися, а для когось - день символічного об'єднання, підвищення ролі студентства в громадському та політичному житті країни.

В Україні святкують два «Дня студента» - збігається з Міжнародним (17 листопада) і Тетянин день, день великомучениці Тетяни, святої покровительки всіх студентів (25 січня). Це дуже зручно, адже один «День студента» святкується напередодні сесії, а інший - по закінченню.

Святкування «Дня студента» проводиться за сприяння Міністерства України у справах сім'ї, молоді та спорту, за підтримки Кабінету Міністрів України та Комітету з питань освіти і науки Верховної Ради України і включає ряд просвітницьких, громадських та культурно-мистецьких заходів для молоді та з її участю .

Як відомо, Міжнародний день студентів встановлений 17 листопада 1946 року на Всесвітньому конгресі студентів, який відбувся в Празі, в пам'ять чеських студентів-патріотів.

Звичайно, це свято асоціюється з молодістю, романтикою і веселістю, а ось історія його, що почалася в Чехословаччині під час Другої Світової війни, кривава і сумна.

28 жовтня 1939 в окупованій фашистами Чехословаччині, празькі студенти і їх викладачі вийшли на демонстрацію, щоб відзначити річницю утворення Чехословацької держави (28.10.1918). Підрозділи окупантів розігнали демонстрацію, при цьому був застрелений студент медичного факультету.

Похорони студента Яна, що відбулися 15 листопада 1939 року, знову переросли в акцію протесту. Десятки демонстрантів були арештовані. 17 листопада гестапівці і есесівці рано вранці оточили студентські гуртожитки. Більше 1200 студентів були заарештовані і поміщені у концтабір у Заксенхаузен. Дев'ятьох студентів і активістів студентського руху стратили без суду в застінках в'язниці в празькому районі Рузіне.

За наказом Гітлера всі чеські вищі навчальні заклади були закриті до кінця війни.


Бердичівський анекдот:


История. Преподаватель:
- У нас в России испокон веков всегда было три вопроса: первый -
"Кто виноват?", второй - "Что делать?". А кто знает третий вопрос?
Молчание. Молодой человек с первой парты:
- "Ты меня уважаешь?"

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!