Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Рейтинг страхових компаній
 
16-11-2011, 20:18  Суспільство

Рейтинг страхових компаній

 
У сучасному суспільстві обов'язковим елементом інфраструктури розвиненого страхового ринку є рейтингові агентства, які здійснюють незалежну оцінку надійності страхових організацій. Рейтинг страховых компаний - це комплексна оцінка діяльності страхової організації, що характеризує її здатність своєчасно і повно виконувати свої зобов'язання перед клієнтами. На основі рейтингу здійснюється поділ страхових організацій на класи, залежно від рівня надійності.

'Рейтинг



Проте, якщо звернути на це питання особливу увагу, то можна заплутатися в тій кількості оцінок рейтингу страховиків, яке представлено сьогодні у всесвітній павутині. Як вибрати страхову компанію, яка могла б відповідати вимогам конкретного страхувальника? Чи варто сліпо довіряти оцінкам аналітиків? Як бути з популярними ресурсами мережі, що публікують народний рейтинг?

По-перше, необхідно визначитися з критеріями відбору страхової компанії. Є рейтинги, які показують кількість громадян які довірилися тій чи іншій компанії, рейтинги по конкретному виду страхування, рейтинги, що відображають фінансову стійкість на ринку.

По-друге, страхувальник повинен усвідомлювати, що він хоче отримати від компанії при страхуванні певних ризиків. Всі ми різні, тому хтось захоче "відвоювати" свої кровні у страхової компанії до закінчення терміну договору, хтось заплатити і спати спокійно, а комусь необхідна впевненість, як на дорозі, так і в інших сферах нашого повсякденного життя.

Стосовно до страхових компаній, оцінюються особливості страхової діяльності, частка на ринку за основними видами діяльності, історія здійснення страхових виплат, різні види ризиків, надійність розміщення активів, платоспроможність страхової компанії, основні страхові продукти та канали їх збуту і т.п.
Ретельна оцінка документів проводиться як страховими, так і не страховими аналітиками, залучаються фахівці з глибокими знаннями у вузьких спеціалізаціях.

Аналітики описують ключові для рейтингу фактори - як позитивні, так і негативні, а також формулюють думку рейтингового агентства про перспективи розвитку компанії. У зв'язку з цим, рейтингування організацій непрямим чином робить позитивний вплив, як на самих страховиків, так і на розвиток страхового ринку, завдяки розвитку відкритих і коректних процедур ідентифікації надійності страхових організацій.

Слід зазначити, що національні агентства зазвичай присвоюють рейтинги фінансової стійкості за шкалою, яка не враховує суверенний ризик країн, а тому сприйняття таких рейтингів іноземними партнерами компанії утруднено. За рейтингом, присвоєним за національною шкалою, можна оцінити становище компанії в її країні, але про її становище в світі такий рейтинг не дає уявлення.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!