Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Влада Житомира не може вирішити проблему непрацюючих ліфтів. Мешканці б'ють тривогу
 
17-11-2011, 20:27  Суспільство

Влада Житомира не може вирішити проблему непрацюючих ліфтів. Мешканці б'ють тривогу

 
У мешканців багатоповерхових будинків по вулиці Мануїльського, 139 і Домбровського вісімдесят шостому, як і в інших житомирян, загальна проблема - масове відключення ліфтів Держгірпромнаглядом. Обидва будинки члени ЖБК "Полісся".

Влада Житомира не може вирішити проблему непрацюючих ліфтів. Мешканці б'ють тривогу



На зустріч зібралося більше 50 осіб. З криків незадоволених, втомлених, засмучених людей які ні в що не вірять, все ж вдалося зрозуміти суть проблеми: починаючи з літа і до недавньої пори, Держгірпромнагляд відключав ліфти у багатоповерхових будинках. Таким чином, у когось ліфт не працює зо два тижні, а у когось вже третій місяць ...

Експлуатація цих ліфтів, згідно з діючими нормами, неможлива без проведення технічної експертизи, мета якої - перевірити відповідність ліфта правилам безпечної експлуатації, у тому числі провести неруйнівний контроль зварювальних швів, болтових з'єднань, несучих конструкцій. Експерт дає розпорядження власникові ліфта, що необхідно зробити, і продовжує термін служби ліфта на років 3-5. Без проведення експертизи робота ліфтового господарства старше 25 років повинна бути зупинена. Вартість експертизи ліфта - 2-3 тисячі гривень.

Мешканка будинку по вулиці Домбровського, 86 Наталія Петрова, розповіла журналістові "Журналу Житомира", що в її під'їзді ліфт не працює з липня місяця цього року. Люди зверталися у фірму "Вертикаль", з якою укладали договір про перехід на ліфтові картки, проте там їм заявили, що поки ЖБК «Полісся» не заплатити гроші - ліфт працювати не буде.

У ЖБК «Полісся» грошей на це немає, дійшло до того, що жителі самі зібрали гроші, але вони не хочуть перераховувати їх ЖБК "Полісся", бо не вірять, що гроші підуть на ремонт їх ліфта. І це тільки під'їзд, а зараз ліфти відключені у всіх.

У самий розпал зустрічі, серед обурених мешканців, з'явилися депутати міської ради Ігор Іваницький і Олександр Величко, а також член правління кооперативу і голова правління ЖБК "Полісся", Сергій Павлюченко. Останній, по мобільному телефону в присутності людей подзвонив в «Вертикаль» і покликав представника прийти на збори, проте в проханні йому відмовили.

Іваницький закликав людей чекати сесії міської ради 7 грудня, на якій можливо виділять гроші.

Нагадаємо, як раніше повідомляв «Журнал Житомира» - мер Володимир Дебой говорив те ж саме. Також Іваницький запропонував написати колективне звернення до міської ради. Однак люди не можуть страждати і чекати зимової сесії.

Через деякий час, до натовпу людей приєднався ще один депутат міської ради, Олександр Величко, якого обрали від цього округу, і який є жителем одного з будинків, де відключені ліфти. Він повідомив людям, що не перший день займається цією проблемою і звертався за допомогою до заступника мера, Миколі Боровця.

Величко так само сказав, що Боровець направив листа до служби, яка проводить експертизу, з проханням провести перевірку поки безкоштовно. А потім, якщо депутати проголосують за виділення грошей - роботи будуть оплачені. Відповіді на сьогоднішній день немає.

Дана ситуація не єдина в місті, зараз вимкнено кілька десятків ліфтів і ця цифра буде тільки збільшуватися.

А поки мешканці, заручившись підтримкою сусідів-депутатів, подаватимуть колективне звернення на ім'я міського голови. Вони дуже розлютилися, вони втомилися і готові відстоювати свої права під стінами мерії.

Сергій Харчук, «Журнал Житомира»
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!