Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Ким ти хочеш бути? Дитина і новорічний костюм
 
18-11-2011, 18:34  Суспільство

Ким ти хочеш бути? Дитина і новорічний костюм

 
У грудні одне з найбільш обговорюваних питань: який у кого буде новорічний костюм? Вдало обрана маска здатна змінити життя на краще!

'Ким



Можливість побути кимось іншим має величезний психотерапевтичний ефект. Не дарма карнавали та маскаради супроводжували людей тисячоліттями і зустрічаються в тому чи іншому вигляді в кожного народу. Примірка іншої ролі допомагала скидати емоційне напруження, виявляла в особистості корисні приховані якості.

Тому окрім костюма, покладеного за роллю в ранку, у малюка для повного щастя повинен бути шанс перевтілитися в того, кого він вибере сам.

Принцеси і сніжинки

Донька мріє вбратися в пишне довге плаття і корону або капелюх? Відмінно! Вона вірить, що красива. Правда, вважає, що не всі це знають. І свято - чудовий привід продемонструвати свою привабливість і жіночність.

Довгі сукні і корони стали просто ідеєю-фікс у дівчинки? Швидше за все у маленької принцеси (Русалочки, Попелюшки) дуже хороші відносини з мамою. А ось татової уваги замало.

Дочка готова носити бальний убір не тільки у свята, а й у будні? Тату, дідусеві чи дядькові потрібно проводити з нею більше часу: гуляти, грати, читати книги.

Хижаки

Син чи дочка хочуть на Новий рік перетворитися в тигра, вовка, пантеру чи дракона? І щоб зуби - побільше,
а кігті - достовірніше? У карапуза напружені відносини з однолітками.

Діти, які мріють стати страшними хижаками, жадають підвищити свій статус серед знайомих. Причини бувають різні. Наприклад, всі друзі малюка або однокласники старші за нього. Або ж малюк претендує на роль лідера, але вона вже міцно зайнята. Або особливості його поведінки чи зовнішності провокують інших дітей ставитися до вашого малюка з насмішкою. Хочете з'ясувати точно? Нарядіть крихітку в костюм хижака (буває достатньо однієї зробленої власноруч маски) і спостерігайте, як він при цьому буде грати, що говорити. Запропонуйте себе в партнери і запитайте, яку роль вам потрібно грати і як себе вести. Точно виконуйте вказівки, без іронії і відсебеньок.

І ви не тільки краще зрозумієте проблеми сина чи дочки, але й проведете таким чином сеанс психодрами: дуже дієва штука!

Дитина намагається ходити в костюмі хижака і в садок, і на прогулянку? Запропонуйте йому не перетворюватися на звіра, а подружитися з ним. Купуйте правдоподібну іграшку тигра або дракона і нехай малюк скрізь бере її з собою!

Мушкетери і пірати

Хлопчик бажає бути озброєним, дуже небезпечним і по-чоловічому привабливим? Едипів комплекс в самому розпалі! Конкурує з батьком за увагу мами, причому цілком соціально прийнятними способами.
Син не бажає знімати ботфорти і здавати зброю після свята? Мамі варто бути ніжнішою.

Екзотичні істоти

Малий мріє вбратися в гарбуз, інопланетянина або Бабу Ягу? Не поспішайте вести його до психолога. Нестримна уява і оригінальність - не діагноз. Дитина дуже ерудована, має яскраво виражені інтереси? Мабуть, вона розвивається з випередженням.

Розпитайте малюка, звідки взялася ідея такого незвичайного наряду. Побачите: пояснення виявляться несподіваними, але вельми логічними!

Син або дочка продовжують носити дивне вбрання без приводу? Швидше за все вони бачать себе головними героями захоплюючої історії, яку складають на ходу. Запропонуйте її записати або зобразити у вигляді коміксів.

Дитинчата тварин

Дитина замовила костюм зайчика, кошеняти чи цуцика? І тепер не в силах розлучитися з милим хвостиком і зворушливими вушками? Він не пережив до кінця розлуку з мамою. Можливо, вона вийшла на роботу, надовго їхала. Або малюк почав відвідувати дитячий сад або відправився в перший клас. Щоб справитися з ситуацією, синові чи доньці потрібно побути з мамою в якості маленької безпорадної істоти, насититися її любов'ю і турботою.

Іноді нав'язливе бажання стати дитинчам викликано народженням молодшого братика чи сестри. Приділяйте більше уваги старшому!

Журнал "Хорошие родители", № 12-2011
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!