Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Житомирі намір встановити рекорд з випікання різдвяних пряників
 
20-11-2011, 18:13  Суспільство

У Житомирі намір встановити рекорд з випікання різдвяних пряників

 
У Житомирі готуються встановити новий рекорд України з випікання різдвяних медових пряників.

'У



Про це журналістам повідомила прес-служба житомирського молодіжного творчого союзу художників і мистецтвознавців.

До проекту планується залучити понад 100 навчальних закладів з усієї Житомирської області - дитячі садки, школи, ПТУ, коледжі та університети.

У грудні, за задумом організаторів, близько 5 тисяч учасників займуться пекарською справою. Відбуватися все це буде в їдальнях за допомогою кухарів, які, власне, і будуть виконувати основні роботи з приготування випічки.

Діти та молодь, в свою чергу, будуть виліплювати фігурні пряники під керівництвом педагогів з дотриманням санітарно-гігієнічних вимог.

За задумом організаторів, кожен з учасників зліпить мінімум по 5 пряників, тоді на Житомирщині одночасно буде спечено 25 000 медових пряників.

У кожному навчальному закладі буде створена лічильна комісія на чолі з її керівником. По закінченню випікання солодощів, комісії повинні будуть зафіксувати кількість учасників і випечених, в ході проекту, пряників і передати результати протягом години в головну лічильну комісію (на бланках організації завірені печатками та підписами уповноважених осіб).

Головна лічильна комісія у Житомирі і підведе остаточні підсумки експерименту.

- Це масштабний захід ми проводимо для відродження давніх поліських традицій, - розповідає організатор проекту, голова обласного молодіжного творчого союзу художників і мистецтвознавців Інна Величко. - Напередодні Різдва наші предки традиційно випікали медові пряники, якими не тільки пригощали гостей, але й прикрашали новорічні ялинки; дарували їх рідним, знайомим і знедоленим.

Саме з цим звичаєм і планується познайомити якомога більше людей. Проведення проекту підтримує Житомирська облдержадміністрація. Чи вдасться нашим землякам експеримент - побачимо менш ніж через місяць.


Нагадаємо, в грудні минулого року, у столиці Росії виготовили найбільшого в світі пряникового чоловічка вагою в 859 кілограмів. Досягнення було занесене в Книгу рекордів Гінеса. Розмір чоловічка від однієї руки до іншої складає 7 метрів 53 сантиметри.

«Пряникового чоловічка кілька кондитерів виготовляли 7 днів і 7 ночей. Його «зібрали» з пряникових пластів, випечених на 191 листах », - розповіли організатори, додавши, що на створення рекордного пряника пішло понад 1300 яєць, 200 кілограмів борошна, 152 кілограми цукру, 95 літрів молока, 19 кілограмів волоських горіхів, 190 кілограмів цукрової мастики, а також майже 29 кілограмів вершкового масла, більше 7 кілограмів спецій.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!