Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Небезпечні місця торгових центрів: 8 точок зараження
 
4-12-2011, 19:22  Суспільство

Небезпечні місця торгових центрів: 8 точок зараження

 
У пошуках новорічних подарунків рідним і близьким не розслабляйтеся, так як яскраві і блискучі торгові центри таять у собі чимало не видимих неозброєним оком небезпек.

'Небезпечні



За словами доктора Філіпа Тіерно з університету Нью-Йорка, всі місця, в яких накопичується велика кількість людей, містять безліч різноманітних бактерій і вірусів. Дослідники попросили групу експертів розставити найбільш важливі в цьому відношенні об'єкти торгових центрів у напрямку зниження їх небезпеки для людини.

1.
Умивальники громадських туалетів.
Найбільш брудним місцем в туалеті (і, відповідно, у всьому торговому центрі) є не дверна ручка і навіть не важіль для зливу, а умивальник. Бактерії, у тому числі кишкова паличка, процвітають на вологих поверхнях кранів, до яких люди доторкаються відразу після відвідин убиральні. Цим же грішать і дозатори рідкого мила, яке й саме буває заражене бактеріями (у випадках використання дозаторів що наповнюються).

Як захиститися: ретельно мийте руки після кожного відвідування туалету і використовуйте паперові рушники, коли включаєте воду або відкриваєте двері. Якщо це неможливо, використовуйте дезінфікуючий засіб для рук. Непогано також уникати дозаторів що наповнюються, які зазвичай виглядають як коробочки з прозорого пластику з кришкою.

2.
Столи в кафетеріях.
Навіть якщо ви бачите, що столик протирають, це не означає, що він чистий, так як ганчір'я для столів часто може бути джерелом бактерій.

Як захиститися: протріть столик дезінфікуючою вологою серветкою.

3.
Поручні ескалатора.
Під час тестування вчені знайшли на поручнях ескалатора кишкових паличок, а також фрагменти їжі, сечі, слизу, випорожнень і крові. А, як відомо, там, де слиз (який потрапляє на руки при кашлі), також можна знайти віруси, що викликають грип та інші ГРВІ.

Як захиститися: по можливості не торкайтеся до поруччя, а якщо вам все ж довелося, обробіть руки дезинфікуючим засобом.

4.
Банкомати.
При тестуванні 38 банкоматів у центрі Тайпея китайські дослідники виявили на кожному з них в середньому по 1200 видів мікроорганізмів, у тому числі кишкову паличку, а також респіраторні віруси. Найгірше виявилася кнопка «enter», яку кожному доводиться натискати по кілька разів.

Як захиститися: натискайте кнопки банкомату кісточками пальців, це дозволить уникнути попадання бактерій на подушечки пальців, з яких вони з більшим ступенем імовірності можуть перекочувати в рот або ніс. І, звичайно, після цього вимийте або обробіть руки.

5.
Магазини іграшок.
У магазинах іграшок можна зустріти більше збудників, ніж у всіх інших відведених для дітей зонах. Діти беруть іграшки в рот, труть по обличчю і голові, після чого вони часто повертаються знову на полиці.

Як захиститися: добре мийте або протирайте спиртом або оцтом всі нові не запаковані іграшки, до того, як дати їх дитині. І, природно, помийте руки після відвідування магазину.

6.
Примірочні.
Після примірки на внутрішній стороні одягу залишаються піт і клітини шкіри, що служать прекрасною їжею для різних бактерій.

Як захиститися: намагайтеся приміряти одяг на білизні, що закриває як можна більшу поверхню вашого тіла, попередньо заклеївши всі ранки і подряпини.

7.
Магазини гаджетів.
Граючи зі смартфоном в магазині, ви можете підчепити бактерії тисячі відвідувачів, що випробовували його до вас. Більше того, отримані нещодавно дані продемонстрували, що віруси дуже легко передаються з гладких поверхонь на подушечки пальців.

Як захиститися: до того, як апробувати нове досягнення інженерної думки, швидко протріть його дезінфікуючої серветкою, а по завершенні тестування обробіть руки.

8.
Прилавки зі зразками косметики.
Проведене в 2005 році дослідження показало, що від 67% до 100% зразків помади на прилавках магазинів заражене бактеріями, у тому числі стафілококами, стрептококами та кишковою паличкою.

Як захиститися: не слід наносити пропоновані на прилавку зразки косметики на губи, очі й обличчя. Якщо продавець не може надати вам одноразові пробники, протріть громадський пробник серветкою, після чого нанесіть продукт на тильну сторону кисті.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!