Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Вибираємо зручний диван для дому та офісу
 
7-12-2011, 15:02  Суспільство

Вибираємо зручний диван для дому та офісу

 
Ви вирішили купити собі диван, і, переглядаючи каталоги магазинів, швидше за все Вашу увагу привернули саме кутові дивани. Це не дивно - вони дуже презентабельно виглядають і тому це прекрасний вибір, як для дому, так і для офісу.

'Вибираємо



Крім того, вони істотно економлять простір, візуально розширюють і збільшують його. Займаючи мало місця, угловые диваны дуже місткі і дозволяють зручно розміститися великій кількості людей. Дивани цієї категорії прекрасно вписуються й у малогабаритну квартиру, і в діловий офісний простір. У домашній обстановці ці дивани дозволяють мати і зону відпочинку для всієї родини, і комфортне місце для сну. А в офісі вони дають можливість влаштувати презентацію, обговорити в невимушеній обстановці ділові питання, а співробітникам в моменти відпочинку - трохи розслабитися або провести тренінги. Диванам для офісу слід приділити особливу увагу, оскільки вони створюють враження про офіс, є необхідним фактором створення комфортної обстановки.

Дорогі шкіряні дивани додадуть солідність, офіційність і впевненість будь-якому діловому приміщенню. Їх часто купують і для віталень, обставлених в класичному стилі. Будь який кутовий диван робить кімнату затишною, гармонійною, функціональною, стає завершальною ланкою композиції простору.

Функціональні і виглядають елегантно кутові дивани з вбудованим баром, журнальним столиком. Така модель підійде для фешенебельного кабінету, багатої, вишуканою вітальні.

Вибираючи кутовий диван, ознайомтеся з інформацією, яка може бути Вам корисна при покупці й істотно полегшить Вам вибір.

При виробництві диванів використовують три типи основних каркасів: дерев'яні, металеві і комбінація дерев'яних брусків з ДСП.

Найбільш міцними є металеві конструкції. Вони самі довговічні і міцні.

У дерев'яному каркасі бажано, щоб деталі каркаса були виконані не з окремих компонентів, а цільного дерев'яного масиву. Це додасть дивану міцність і прослужить він довго. Самим міцним і зносостійким матеріалом, використовуваним при виготовленні меблів, вважається бук, дуб і береза.

Каркас із ДСП значно знизить ціну дивана. Це найдешевший меблевий матеріал. Але, такий каркас набагато важче дерев'яного. Купуючи диван з каркасом з ДСП, зверніть увагу на те, що всі його виступаючі частини повинні бути заламіновані або покриті нешкідливим барвником для уникнення виникнення алергічної реакції.

При покупці дивана необхідно звернути увагу на його наповнювачі. Комфортний диван - пружний, зі зручною спинкою і підлокітниками, кути і вигини яких співпадуть з обрисами тіла. Не прагніть вибирати дуже м'який диван - чим він м'якше, тим менше прослужить. Сьогодні існує безліч різноманітних наповнювачів. Це і синтетичні матеріали - поролон, синтепон, і матеріали на основі холофайбера - спанбонд, синтепух, дюрафіл. Головне, щоб наповнювач був цілісним полотном, а не складався з шматочків або крихти. До найміцніших наповнювачів відноситься пінополіуретан (ППУ) і щільний поролон. Фахівці дуже високої думки про періотек і латекс. Вони обидва відрізняються високим терміном служби, антиалергенні, а латекс того ж має ще антибактеріальні властивості. Новинка хімічної промисловості - латексоподобний пінополіуретан, дешевше латексу, але за багатьма характеристиками не поступається йому.

Якщо Ви купуєте кутовий диван, який плануєте часто розкладати і складати всі кріплення повинні бути розраховані на високе навантаження і довгий термін служби. Необхідно приділити увагу механізму трансформації, елементам кріплення і матеріалами каркаса, в який вбудований механізм трансформації. На механізмі повинен бути вказаний знак виробника. Найчастіше такі дивани оснащують «французькою розкладачкою», «дельфіном» або механізмами викочування.

Диванна оббивка - візитна картка дивана. Якій оббивці віддати перевагу - це, звичайно, справа смаку кожного покупця. Вибираючи оббивку, споживачі звертають увагу, насамперед на колірну гамму, міцність і ціну. Найпопулярніша і недорога - оббивка з жаккарда і гобелена. Флок, велюр і шенилл відносяться до дорогих тканин. Середня ціна у бельгійського гобелена, що складається з ніжних велюрових ниток. Новинка в оббивних тканинах - тефлоновий флок. Це міцний матеріал, не всмоктуючий воду. Найдорожчі оббивні тканини - штучна і натуральна шкіра.

Визначившись з типом тканини, обов'язково зверніть увагу на якість оббивки. Якщо диван оббитий однією тканиною повністю, включаючи спинку і площу між днищем і подушками, то це показник хорошої якості.

Шви в оббивці закладені неакуратно, скоби прикріплюють тканину криво - такий диван купувати не варто.

Вибираючи кутовий диван, не забудьте врахувати напрям кута, в якому він розміститься - правий або лівий. Не завжди можна сконструювати диван за бажанням. Часто в моделі вже закладено «правий» або «лівий» тип конструкції, так як класичний кутовий диван являє собою єдине неподільне ціле. Хоча фірми - виробники м'яких меблів стали випускати декілька видів базових елементів (іноді до 25) диванів і, це дає можливість комплектації безлічі різних варіантів куточків (до 200!). Вже отримали вдячність багатофункціональні "мобільні" моделі кутових диванів з елементами на роликових коліщатках. Їх можна використовувати як окремі предмети меблів, і ставити в різні кінці кімнати. Такі модульні конструкції все більше і більше домінують у виробництві м'яких меблів.

У будь-якому випадку, купуючи класичний варіант кутового дивана або модульну конструкцію, обов'язково розкладіть і складіть диван - при цьому повинні спрацювати всі вказані для моделі положення спинки і підлокітників.

Купуючи диван, намагайтеся, щоб він відповідав стилю і розмірам кімнати. Не варто купувати першу вподобану модель. Проаналізуйте - для яких цілей Ви купуєте м'які меблі. Чи це додаткове спальне місце, або стильний і ефектний предмет інтер'єру, або зручний, практичний і місткий диван для вітальні.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!