Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Комунальні газети Житомирщини можуть втратити бюджетне фінансування
 
15-12-2011, 22:30  Суспільство

Комунальні газети Житомирщини можуть втратити бюджетне фінансування

 
Остаточну крапку в питанні припинення існування державних та комунальних газет поставили вчора учасники засідання громадської ради Держкомтелерадіо України.

'Комунальні



Громадська Рада схвалила законопроект прем'єр-міністра Миколи Азарова, зареєстрований в минулому році у Верховній Раді під номером 7313, як відповідає очікуванням суспільства, повідомили «Фраза» в прес-службі прес-служба АНРВУ.


Відповідно до законопроекту в Україну через сім років перестануть існувати державні і комунальні газети.


«Процес реформування державної та комунальної преси триває в Україні більше десяти років, - заявив глава громадської Ради Олександр Човган. - І зараз, після того, як у проект внесли поправки численні громадські організації, є всі підстави вважати, що він повинен бути прийнятий парламентом ».


Працюючи над законопроектом, експерти в галузі ЗМІ були одностайні в тому, що державні та комунальні газети - це рудимент (пережиток) форм радянської пропаганди і агітації, що перетворився в Україні на інструмент нав'язування читачеві думки влади.


«Всі ці роки державний і місцевий бюджети виділяють величезні гроші, щоб часто дезінформувати суспільство, підносити односторонню, вигідну для влади інформацію про події та процеси, тому що ці ЗМІ підкоряються великим чиновникам на місцях, - сказав Олександр Човган. - І що цікаво, відбувається це неефективно: через однобокості і невеликі тиражі цих видань ці величезні гроші просто вилітають у трубу ».


Нагадаємо, що реформування державних і муніципальних газет - це і вимога міжнародних організацій на шляху України в демократичну Європу.


Громадська Рада внесла ряд виправлень у законопроект Миколи Азарова, одне з яких дозволяє доносити газетам до читачів думку влади, звіти про діяльність влади шляхом участі газет в прозорих тендерах.


Критерієм відбору газет на висвітлення діяльності влади за бюджетні гроші буде такий логічний показник, як вартість інформування однієї людини.


На вчорашньому засіданні громадської Ради Держкомтелерадіо також було прийнято ряд інших важливих рішень.


Громадська Рада порекомендувала уряду ініціювати фінансування читання книг в українських бібліотеках в електронному вигляді, а також виступила за скасування нашумілої редакції Закону України «Про захист суспільної моралі».
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!