Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Житомирі у людей немає грошей навіть на «Доступне житло»
 
17-12-2011, 12:30  Суспільство

У Житомирі у людей немає грошей навіть на «Доступне житло»

 
На сесії облради 15 грудня губернатор Житомирської області Сергій Рижук розповів про проблеми житлового будівництва.

'У



Рижук повідомив, що зусилля влади будуть спрямовані на розвиток індивідуального житлового будівництва. Тільки в обласному центрі вже виділено два майданчики по 88 тис.кв.метрів, які почали забудовувати. Є ще 57 га під забудову в мікрорайоні Крошенский. Але проблема в тому, що у людей просто немає грошей.

«Зараз закінчуємо будівництво нових будинків, але їх ніхто не купує. На вул.Івана Богуна з 178 квартир купили тільки 15, тобто у людей немає грошей. Я виступав на Кабміні (14 грудня), де підтримали мою пропозицію: уряд повинен зробити нормальну кредитну політику. А ми, зі свого боку, в обласному бюджеті теж закладемо гроші для компенсації кредитів, хоча б для «афганців» та «чорнобильців», щоб кожна людина, яка працює, мрга купити квартиру », - сказав Рижук.

За словами Рижука, в Житомирській області щороку має вводитися в експлуатацію до мільйона кв.метрів житла і цей показник може бути досягнутий до 2015-2016 року. У 2009 році було введено в експлуатацію 88 тис.кв.метрів, в 2010 році - 201 тис.кв.метрів, в 2011 році - близько 250 тис.кв. метрів, в 2012 році очікується 350 тис.кв.метрів. І це за рахунок, переважно, індивідуального житлового будівництва.

«У нас же в Житомирській області все своє: свій пісок, свій камінь, гравій, дерево, залізобетон, вікна, двері, дахи і навіть теплоізоляційні матеріали. Що нам ще треба? Нам треба дружно будувати свою область. Я особисто цього дуже хочу », - запевнив губернатор.

В новобудові по ул.І.Богуна можна придбати квартири в рамках державної програми «Доступне житло». Вартість одного квадратного метра житлової площі на загальних підставах складає 5937 грн., а з 2-го по 8-й поверхи - 6233 грн. Учасники програми отримають житло з розрахунку 4157 грн. за 1 кв. м. Таким чином, державна підтримка для учасників програми «Доступне житло» становить 60 тис. грн. за 1-кімнатну квартиру, 80 тис. грн. за 2-кімнатну і 120 тис. грн. за 3-кімнатну квартиру.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!