Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Паперові рушники загрожують здоров'ю
 
7-01-2012, 08:11  Суспільство

Паперові рушники загрожують здоров'ю

 
Паперові рушники, які зазвичай є в громадських місцях, досить серйозно загрожують здоров'ю людини. Такий висновок зробили представники Університету Лаваль після проведеного дослідження.

'Паперові




Автори цього експерименту знайшли в невикористаних рушниках бактерії, які провокують певного роду хвороби. Як чином це відбувається? Патогени здатні потрапляти на руки людини після того, як вона їх помиє. Особлива небезпека загрожує відвідувачам лікарень зі зниженим імунітетом.

Американські вчені під час відповідного дослідження протестували паперові рушники шести різних марок. І виявилося, що бактерії є в усіх зразках, але більше за інших відзначилися рушники, які виробили з волокон, отриманих під час вторинної переробки (від 100 до 1000 разів вище, ніж в рушниках з первинної сировини).

Особливо часто такий аналіз виявляв наявність бактерій Bacillus, які виробляють токсин, що викликає харчове отруєння. Зокрема, автори експерименту виявили Bacillus ехіноцереус - це бактерія, яка провокує різні інфекції очей, легенів, крові і центральної нервової системи.

Подібні експерименти раніше проводилися неодноразово, і вчені вже знаходили бактерії у вторинній паперової продукції. Саме там бактерії можуть спокійно розмножуватися, тому що зв'язують інгредієнти на зразок крохмалю є їжею для них. І тепер дослідники хочуть з'ясувати, які саме бактерії живуть в кухонних рушниках, а також у серветках для обличчя.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!