Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Чавунні ванни
 
12-01-2012, 05:01  Суспільство

Чавунні ванни

 
Протягом декількох десятиліть у багатьох будинках встановлювали чавунні ванни, як єдине доступне рішення. В даний час асортимент сантехнічного обладнання став багатшим, але чавунні ванни як і раніше залишаються актуальними. Якщо ви купите емальовану чавунну ванну, то швидко зрозумієте, чому такі ванни не вийшли з моди. Сталева ванна легше, що при експлуатації стає недоліком - легка вага обумовлює постійну непомітну вібрацію, яка супроводжується шумом при набранні у ванну води. Ця вібрація стає причиною руйнування стику між ванною і стіною, що порушує гідроізоляційні властивості настінного покриття.

Чавунні ванни



У порівнянні зі сталевими моделями традиційні чавунні ванни мають відмінні шумоізоляційні властивості, тобто при набрання води у ванну шум і вібрація практично відсутні. Чавун довго утримує тепло, за рахунок чого налита в ванну вода довго зберігає потрібну температуру. Ванни з інших матеріалів не мають аналогічної теплоємності. Простота догляду за чавунними ваннами набагато спрощує щоденний побут, високоякісна емаль більш стійка до впливу побутової хімії.

Усім добре відомі чавунні ванни російського виробництва, які належать до економ-класу. Але також існують і елітні моделі ванн з ідеально гладкою білою емаллю, яка практично не змінює свій колір в процесі експлуатації. Французькі й іспанські виробники стежать за світовими тенденціями в плануванні ванних кімнат і створюють нові моделі чавунних ванн. Якщо ви хочете купить чугунную ванну, але шукаєте більш бюджетні варіанти, можна розглянути схожі аналоги прийнятної якості, вироблені китайськими компаніями.

Випускають ванни стандартної довжини 120 см, 150 см, 170 см, ширина може бути 70 см або 75 см, тому ванну легко підібрати під приміщення практично будь-якого розміру. Висота ванни (без ніжок) може бути від 40 до 42 см згідно євростандарту, а також є й більш поглиблені моделі 44-46 см, загальна висота встановленої ванни може регулюватися за рахунок довжини ніжок. За формою ванни бувають класичні або фігурні. Для більш зручного занурення і виходу ванни можуть бути оснащені хромованими ручками, але це не обов'язково. В цілях безпеки на дно ванни наносять протиковзкі насічки. Залежно від компанії-виробника гарантія на чавунні ванни складає від 3 до 25 років, а очікуваний термін експлуатації більше 25 років.

Перед тим як купити чавунну ванну, потрібно визначитися з розмірами конструкції, дизайном і ціновим діапазоном. Вартість чавунних ванн залежить від стандарту якості і компанії виробника, на ринку представлені ванни як економ-класу, так і елітні моделі від виробників зі світовим ім'ям. Інтернет-магазини з продажу чавунних ванн та іншого сантехнічного обладнання складають гідну конкуренцію салонам-магазинам. Тому замість витратного за часом відвідування декількох магазинів, можна в спокійній обстановці за комп'ютером вивчити пропозиції інтернет-магазинів і вибрати найбільш оптимальну модель ванни.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!