Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Житомирській області «Беркут» приїхав до школи зі зброєю і спецтехнікою
 
16-01-2012, 16:16  Суспільство

У Житомирській області «Беркут» приїхав до школи зі зброєю і спецтехнікою

 
16 січня - 20 років з дня створення спецпідрозділу МВС «Беркут». Напередодні цього свята своєрідний День відкритих дверей, але на виїзді, який організували співробітники спецпідрозділу «Беркут» УМВС України в Житомирській області.

У Житомирській області «Беркут» приїхав до школи зі зброєю і спецтехнікою



Як повідомили в прес-службі УМВС України в Житомирській області, зустрічі зі школярами та студентами є давньою традицією для бійців цього підрозділу. Проходять вони, як правило, безпосередньо в роті міліції особливого призначення, проте всіх бажаючих потрапити на зустріч навчальний клас не вміщує.

Цього разу з ініціативи депутатського корпусу Бердичівської райради зустріч беркутівців зі школярами проходила безпосередньо в Озадовській загальноосвітній школі Бердичівського району. Спортзал навчального закладу зміг вмістити більше сотні дітей, які бажають поспілкуватися з міліціонерами.

Діти із захопленням спостерігали за показовим виступом беркутівців, вміннями та навичками, які демонстрували бійці в рукопашному бою.

Також міліціонери привезли в школу зразки озброєння, технічних та спеціальних засобів, що використовуються і в щоденній службової діяльності, і при виконанні конкретних завдань.

Як розповів командир роти міліції особливого призначення при УМВС Микола Юхимчук, серед завдань підрозділу - охорона громадського порядку, в першу чергу, під час масових заходів, резонансних громадсько-політичних подій, групових безладів, іншими словами - в найбільш складних ситуаціях і випадках. До того ж, бійці залучаються і до проведення спецоперацій чи цільових рейдів як на території окремих районів області, так і в цілому по Україні.

Діти охоче приміряли на себе захисні жилети, в тому числі куленепробивні, які мають досить значну вагу.

За словами школярів, бійців спецпідрозділу вони бачили тільки в кінофільмах, отже безпосередня зустріч викликала хвилю позитивних емоцій. А можливість взяти в свої руки справжню зброю - автомат чи пістолет - взагалі неймовірна мрія і не тільки для хлопчиків. Активність у цьому проявили і дівчатка.

Наостанок бійці подарували школі вимпели зі своєю символікою, спеціально виготовлені до 20-річчя від дня створення підрозділу, а також червоні берети.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!