Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Завтра в житомирському гідропарку будуть пірнати в водохресну ополонку
 
18-01-2012, 18:23  Суспільство

Завтра в житомирському гідропарку будуть пірнати в водохресну ополонку

 
19 січня православні та греко-католицькі християни відзначають Хрещення Господнє (Водохреще) - третє і завершальний велике свято різдвяно-новорічного циклу. У цей день житомиряни традиційно будуть занурюватися в ополонку в Гідропарку.

Завтра в житомирському гідропарку будуть пірнати в водохресну ополонку



В управлінні культури міськради розповіли про плани святкування Хрещення в Житомирі.

19 січня єпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим (о 8.00) проведе святкове богослужіння і освятить воду в спеціально підготовленій ополонці. У Гідропарку з вечора 18 січня і до 17-18 годин 19 січня будуть стояти два намети з підігрівом для переодягання, буде організована торгівля гарячим чаєм та кавою.

Мер Житомира Володимир Дебой 19 січня перед початком робочого дня також буде в Гідропарку, правда, чи буде він занурюватися в крижану воду - невідомо. До речі, торік Дебой разом із секретарем міськради Леонченко були присутні на хрещенські богослужінні, але в ополонку не пірнали.

Джерела в обласній адміністрації повідомили, що 16 січня Володимир Дебой запросив губернатора Сергія Рижука та його заступників на Водохреща в житомирський Гідропарк. Але керівники області публічно свою згоду не озвучили: чи то не хочуть навіть своєю присутністю висловлювати підтримку мера, чи то воліють занурюватися в водохресну воду в менш людних місцях.

МНС звертається до жителів Житомира:

19 січня віруючі традиційно відзначать Хрещення Господнє - одне з найбільших свят православної церкви. Святкування пов'язане з відвідуванням віруючими річок, озер та інших водойм. Люди не тільки набирають воду в ємності, а й купаються в ополонках і масово відпочивають біля водойм. За цих обставин свято Хрещення перетворюється на копітку роботу для рятувальників МНС. Адже, як свідчить статистика, люди гинуть на водоймах області не тільки на купальний сезон.

Головну загрозу під час святкування Хрещення представляє те, що на льоду збирається велика кількість людей, а лід не набрав достатньої міцності. Тому МНС звертається до всіх громадян з проханням бути уважними і вкрай обережними перебуваючи на водоймах і поблизу них.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!